Šokėjai išsidalijo „Rudens taurės“ trofėjus

  • Teksto dydis:

Tradicinių tarptautinių sportinių šokių varžybų „Rudens taurė“ prizininkų gretose – Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių klubų ir Italijos, Estijos, Ispanijos, Šveicarijos, Vokietijos, Latvijos, Čekijos, Ukrainos poros.

Kauno klubo „Žiburys“ vadovų ir trenerių, tarptautinės kategorijos sportinių šokių teisėjų Liudmilos ir Vytauto Bankauskų iniciatyva „Rudens taurė“ surengta jau 29-ą kartą.

Garliavos sporto centre šokėjai varžėsi ne vien dėl „Rudens taurės“ trofėjų, bet ir dėl Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) ir Europos sportinių šokių asociacijos (DSE) reitingo taškų.

WDSF reitingo suaugusiųjų Lotynų Amerikos (LA) šokių „International Open“ varžybas laimėjo Latvijos atstovai Karlas Aniščenka ir Dayana Nikon. Sėkmingiausiai iš mūsiškių pasirodė tarp finalininkų 6 vietą užėmę Aleksandras Katalovas ir Ieva Matulevičiūtė (Kauno „Dance 4 Fun“ / „Žiburys“).

WDSF jaunimo (iki 21 metų) LA šokių programos prizininkai – Karolis Čeburnis ir Lauryta Abramovaitė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“, 2 vieta) ir Kipras Burneikis ir Patricija Kairytė (Kauno „Tvistas“, 3 vieta), standartinių (ST) šokių – Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė (Kauno Editos Daniūtės šokių studija, 1 vieta).

Kitų amžiaus grupių DSE reitingo varžybų prizines vietas užėmė Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė (Kauno „Dance Innovation Team“), Mykolas Inta ir Fausta Rupšytė (Klaipėdos „Žuvėdra“), Ignas Ratkevičius ir Liveta Spaustinaitytė (Šiaulių „Šypsena“), Eimantas Vilčinskas ir Kira Volkova, Rojus Strolia ir Mėta Misikonytė (abi poros – Vilniaus „AJ Dance“).

WDSF reitingo senjorų ST šokių pirmoje grupėje Rolandas Lydekaitis ir Viktorija Lėgaudaitė Lydekaitienė (Kauno „Sūkurys“) buvo antri, Evaldas Makrickas ir Jekaterina Makrickienė (Kauno „Danza M“) – ketvirti, o trečioje grupėje Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė („Sūkurys“) – ketvirti, Nikolajus Urbanovičius ir Natalija Tuchto (Vilniaus „Vijūnas“) – šešti.

„Rudens taurės“ varžybose jėgas išmėgino ir pradedantys šokėjai, taip pat jaunučiai, jauniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių