Pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybėse pagerintas rekordas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį JAV pasibaigusiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate išdalinti paskutiniai du medalių komplektai.

Įspūdingai moterų laisvąją programą atliko ir planetos čempione tapo tik trečioje vietoje po trumposios programos buvusi pirmenybių debiutantė 16-metė rusė Jevgenija Medvedeva. Ji laisvojoje programoje surinko 150,10 balo ir 0,04 balo pagerino nuo 2010 metų vasario 25 dienos korėjietei Yunai Kim priklausiusį pasiekimą.

Iš viso J. Medvedeva surinko 223,86 balo ir net 8,47 valo aplenkę sidabrą iškovojusią amerikietę Ashley Wagner, kuri po trumposios programos tebuvo ketvirta.

Bronzos medalį iškovojo praėjusiose pirmenybėse tik trylikta buvusi rusė Anna Pogorilaja (213,69 balo), o po trumposios programos pirmavusi amerikietė Gracie Gold (211,29 balo) antrus metus iš eilės liko ketvirta.

33-čią vietą moterų varžybų trumpojoje programoje su 44,57 balo užėmė bei tarp 24-ių laisvosios programos dalyvių nepateko Aleksandra Golovkina. 17-metei Kauno „Baltų ainių“ klubo auklėtinei pavyko aplenkti penkias varžoves iš Slovėnijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos bei Šveicarijos.

Porų varžybose čempionų titulus apgynė kanadiečiai Megan Duhamel ir Ericas Radfordas (231,99 balo), sidabras, kaip ir pernai atiteko kinams Wenjing Sui ir Congui Hanui (224,47 balo), o bronzos medaliai atiteko Vokietijos atstovams Alionai Savchenko ir Bruno Massot'ui.

Beje, A. Savchenko planetos pirmenybėse po metų pertraukos dalyvavo jau septintą kartą ir iškovojo septintą medalį, tačiau pirmąjį su naujuoju partneriu. Jos sąskaitoje taip pat keturi aukso ir du sidabro medaliai, o B, Massot'ui tai pirmasis apdovanojimas.

Septynioliktą vietą užėmė bei savo pasirodymą pirmenybėse po trumposios programos baigė penkis duetus aplenkusi debiutantė Godos Butkutės ir Nikitos Jermolajevo pora. Čiuožėjai iš Lietuvos surinko 51,65 balo ir net 4,61 balo pagerino savo asmeninį surinktų balų trumpojoje programoje rekordą, tačiau to nepakako, kad galėtų tęsti kovą dėl medalių. Į finalą po trumposios programos pateko 16-a porų, o nuo šešioliktojoje pozicijoje likusių Prancūzijos atstovų Lolos Esbart ir Andrejaus Novosiolovo, kurie ir galutinėje rikiuotėje liko šešiolikti, lietuviai atsiliko vos 1,13 balo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių