Nesenstantis plaukimo senjoras

Plaukimas

Nesenstantis plaukimo senjoras

Plaukti jūrmylę Jūros šventėje šįmet ryžosi 25 narsuoliai. Aštuoni iš jų 1852 metrus įveikti nutarė be plaukmenų, o 17 – su jais.

Kaip ir tikėtasi, pirmieji prie finišo plūdurų pasirodė plaukikai, rungtyniavę su plaukmenimis. Tačiau visiems vyrams nosį nušluostė vilnietė Olga Špitaliova. Ji į krantą išlipo sugaišusi 15 min. 40 sek. Pirmas tarp vyrų buvęs klaipėdietis Martynas Laučka sugaišo 17 min. 19 sek. Beje, šis plaukikas – vienas jauniausių varžybų dalyvių. 1989 metais gimusių berniukų buvo keturi. Netrukus krante pasirodė dar viena „Jūratė“ – nidiškė Indrė Makaraitė – 17 min. 44 sek. Už jos į krantą jau brido vilnietis Aivaras Šalkauskas, vandeny prabuvęs lygiai 18 minučių. Netikėtą tradiciją – finišuoja moteris, vyras, moteris, vyras – pratęsė trečiąją vietą tarp moterų užėmusi klaipėdietė Eglė Trepėnaitė – 18 min. 27 sek. O prizininkų sąrašą užbaigė klaipėdietis Arturas Poliakovas – 19 min. 09 sek.

Netrukus prie finišo pasirodė ir plaukikai, yręsi tik savo jėga. Jaunatviškumą vis rodantis klaipėdietis Eugenijus Juodzevičius buvo greičiausias klasikinio plaukimo grupėje. 55-erių metų senjoras sugaišo 19 min. 50 sek. Beveik kartu jūrmylę įveikė Lina Virkutytė (Klaipėda) – 20 min. 10 sek., Akvilina Vaičaitytė (Kaunas) – 20.12 ir Mindaugas Vičiulis (Vėžaičiai, Klaipėdos raj.) – 20.14. Trečiosios vietos prizus iškovojo klaipėdiečiai Evelina Pažėraitė – 21.18 ir Dmitrijus Čindarovas – 21.57.

Daugelis šių varžybų dalyvių rungtyniaus jau rytoj Plateliuose (Plungės raj.) vyksiančiame 23-iajame tarptautiniame plaukimo maratone “Plateliai-2004”.

Varžybose galės dalyvauti visi norintys plaukikai iš Lietuvos ir kitų šalių. Dalyvių amžius neribojamas.

Plaukikai varžysis dviejose distancijose - profesionalai išmėgins jėgas plaukdami 5-3,5 km (distancijos ilgis priklausys nuo oro ir vandens temperatūros), o mėgėjai varžysis plaukdami 1,8 km.

Visiems maratono dalyviams bus įteikti marškinėliai, atminimo diplomai ir lipdukai, o varžybų nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti taurėmis, medaliais ir kitokiomis vertingomis dovanomis.

Plaukikams bus draudžiama naudotis pagalbinėmis priemonėmis ir kombinezonais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių