Lietuvos rankinio rinktinės grįžta į sostinę, kur bus kuriami „rankinio namai“

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų ir moterų rankinio rinktinės svarbiausias rungtynes vėl žais Vilniuje.

Reprezentacinės Lietuvos rankinio komandos po dvejų metų pertraukos grįžta į „Avia Solutions Group“ areną ir čia žais visas pasaulio ir Europos čempionatų atrankos turnyrų rungtynes.

Pastaruosius metus Lietuvos rinktinės žaidė Klaipėdoje ir Alytuje.

„Rankinis populiarus visoje Lietuvoje ir visuose miestuose sulaukdavome didelio palaikymo. Bet kiekvienos nacionalinės rinktinės prestižo reikalas yra žaisti šalies sostinėje. Vilnius yra didžiausias šalies miestas ir natūralu, kad sostinėje sulaukdavome didžiausio palaikymo. Neoficialiu rankinio rekordu laikomos rungtynės su daugkartine pasaulio čempione Ispanijos rinktine, kai Lietuvos rankininkus Vilniuje palaikė daugiau negu 5 tūkstančiai žiūrovų. Vilniuje pasiekti ir istoriniai laimėjimai, tokie, kaip kelialapį į 2022 m. Europos čempionatą lėmusi pergalė prieš olimpinę vicečempionę Islandijos rinktinę“, – sakė Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Atnaujintos „Avia Solutions Group“ arenos vadovas Andrius Žiauberis tvirtina, kad Lietuvos rinktinių sugrįžimas į sostinę skatins rankinio populiarumą ne tik Vilniuje, bet ir visame regione ir atneš apčiuopiamos naudos tiek miestui, tiek jo gyventojams.

„Džiaugiamės, kad nuo šiol galėsime vadintis savotiškais „rankinio namais“. Smagu, kad federacija mato tiek Vilniaus miestą, tiek mūsų areną, kaip strateginius savo ateities plėtros taškus. Tikiu, kad ilgalaikis bendradarbiavimas užtikrins dar stabilesnį rankinio populiarumo augimą, nes Vilniuje bus žaidžiami visi svarbiausi vyrų ir moterų rinktinių susitikimai“, – teigia „Avia Solutions Group“ arenos vadovas A. Žiauberis.

Lietuvos rankinio federacija mūsų šalyje per pastaruosius 7 metus surengė net penkis Europos jaunimo ir jaunių čempionatus. Lietuvoje vykę Europos čempionatai sulaukė puikių Europos rankinio federacijos įvertinimų ir padėjo pagrindą siekti Lietuvoje surengti dar didesnius tarptautinius rankinio turnyrus.

„Lietuva kartu su kaimynėmis Lenkija ir Baltarusija buvo tarp pretendenčių surengti 2026 m. Europos vyrų rankinio čempionatą. Tačiau dėl įvykių Baltarusijoje buvome priversti atsiimti savo kandidatūrą. Bet tuo pačiu, Europos rankinio federacija buvo informuota apie Lietuvos galimybes surengti tokio lygio varžybas, sulaukėme gerų įvertinimų ir tikimės, kad atsinaujinęs bendradarbiavimas su moderniausia Baltijos šalyse „Avia Solutions Group“ arena, padės mums pritraukti į Lietuvą didžiausius Europos rankinio turnyrus“, – sako M. Astrauskas.

„Per paskutinius metus atnaujinome areną ir ženkliai patobulinome tiek sporto, tiek kitų tipų renginiams aktualių aspektų, kaip akustika, pastato ergonomika ar apšvietimas. Pastarasis, beje, ne tik atitinka, bet ir viršija bet kokios sporto federacijos reikalavimus. Tikiu, kad kartu su rankinio federacijos atstovais Vilniuje sukursime puikių renginių, įkvėpsiančių ir mūsų šalies rankinio rinktines“, – tvirtina A. Žiauberis.

Artimiausios rankinio rungtynės „Avia Solutions Group“ arenoje vyks spalio 15 d. Kovą dėl kelialapio į 2024 m. Europos čempionatą pradėsianti Lietuvos moterų rinktinė Vilniuje priims Šiaurės Makedonijos nacionalinę komandą. Šios dvikovos baigtis daug lems kelialapių į Europos čempionatą dalybose.

Tiesioginius kelialapius į Europos čempionatą iškovos dvi stipriausios grupės ekipos. Atrankos turnyro 5-oje grupėje, be Lietuvos ir Šiaurės Makedonijos rinktinių, taip pat rungtyniaus Ispanijos ir Azerbaidžano komandos.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė kovą dėl kelialapio į 2025 m. pasaulio čempionatą pradės kitų metų kovo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių