Jaunieji sportininkai vasarą stovyklauja

Jaunieji sportininkai vasarą stovyklauja

Jaunieji Klaipėdos sportininkai laisvas nuo mokslo dienas leidžia sportuodami. Sporto skyriaus vedėjo pavaduotojo Igno Pociaus teigimu, šiemet vasaros sporto stovykloms skirta 51500 litų.

„Biudžetinėse sporto mokymo įstaigose yra apie keturis tūkstančius vaikų ir maždaug tiek pat sportuoja įvairiuose sporto klubuose. Norint normaliai užimti vaikus, reikėtų apie 150 tūkstančių litų. Tačiau tenkinamės tuo, ką turime, stengiamės kuo maksimaliau išnaudoti šiuos pinigus ir sportine veikla užimti kuo daugiau vaikų.

p>Vasara – pats geriausias laikas sportuoti ir gerinti savo sportinę formą. Šiuo metų laiku vaikams nereikia eiti į mokyklą, jie yra gerai pailsėję, tiesiog kupini energijos. Norint siekti kuo aukštesnių rezultatų, jokiu būdu negalima nutraukti savo sportinės veiklos“, - teigė I.Pocius.

Sulaukta gausybės norinčiųjų sportuoti

Šiemet iš būrio projektus pateikusių konkursantų lėšų vasaros stovykloms rengti gavo plaukikai (8500 Lt), buriuotojai (3000 Lt) ir futbolininkai (3000 Lt).

Plaukikų pirmoje sporto stovykloje, kuriai buvo skirta 5 tūkst. litų, dalyvavo visi norintieji išmokti plaukti vaikai. Kasdien nuo birželio 5 iki 22 dienos, susiskirstę į kelias grupes, baseine laiką leido per 200 vaikų.

Antroje plaukikų stovykloje „Gamta, sportas ir aš“, kuriai skirta 3500 Lt, dalyvavo tik įvairiose varžybose Klaipėdai atstovaujantys plaukikai. Birželio 10-19 dienomis vaikai ištrūko iš įgrisusio dėl nuolatinių treniruočių baseino, o sportinę formą palaikė plaukiodami Platelių ežere.

Taip pat panašias treniruotes Plateliuose rengia ir buriavimo klubo „Vėjas“ atstovai, kurių stovyklai „Draugaukime buriuodami“ skirta 3 tūkst. Lt.

Tokia pat suma skirta ir futbolo mokyklos programai „Iš gatvės į futbolo aikštę“ vykdyti.

Dar 5 tūkstančiai litų sportui skirti „Pamario“ sveikatingumo namų programai „Vasara su bendraamžiais-2006“ vykdymti. Stovykloje, kuri birželio 19-30 dienomis vyko Smiltynėje, sulaukta per 120 sportuoti norinčių vaikų. Pasak trenerių, vaikai kasdien bėgiojo, maudėsi, žaidė kvadratą, futbolą bei noriai atliko įvairius fizinius pratimus.

35 tūkstančiai – 14 sporto šakų

Pasak I.Pociaus, 10 tūkst. Lt Klaipėdos sportininkų stovykloms skiria Kūno kultūros ir sporto departamentas bei 25 tūkst. Lt Švietimo ir mokslo ministerija. „Visos lėšos bus paskirstytos keturiolikai centre esančių sporto šakų“, - sakė valdininkas.

Paklaustas, kokiais prioritetais vadovaujantis bus išdalinti pinigai, I.Pocius atrėžė: „Apie tai dar per daug nemąstėme. Vadovausimės principu, kad visų sporto šakų atstovai liktų patenkinti. Stengsimės, kad nors po truputį lėšų tektų kiekvienai sporto šakai“.

Stovyklas rengia iš savo pinigų

Tačiau jis neslėpė, kad kai kurių sporto šakų atstovai savo sportininkams stovyklas rengia iš savo ar sporto klubą lankančiųjų sportininkų tėvelių skiriamų pinigų. „Pastebime, kad tėveliai ypatingą dėmesį skiria krepšiniui“, - teigė I.Pocius.

Taip pat kai kurių sporto klubų vadovai bei treneriai vasarą vaikams leidžia treniruotis nemokamai. Tai ne tik būdas prisivilioti perspektyvių sportininkų, kurie ateityje puikiais pasiekimais galėtų garsinti šalį, bet ir apgalvotas ėjimas atėjus rudeniui ir pasibaigus akcijai iš šių sportininkų nario mokesčio išlaikyti sporto klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių