G.Krapikas: raktas į pergalę bus agresyvi gynyba

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį sporto halėje žais labai svarbias Eurolygos A grupės rungtynes su Stambulo „Fenerbahce-Ulker“. Norint galvoti apie kelialapį į Eurolygos šešioliktuką, „Žalgiriui“ būtina laimėti. Kol kas A grupėje kauniečiai turi vieną laimėjimą, jų varžovai - du.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas neabejoja, kad žvaigždžių perpildytą turkų komandą įmanoma įveikti tik gerai ginantis.

- Treneri, kokius ginklus žadate naudoti mače su Stambulo komanda?

- Pirmiausia, agresyvią gynybą, nes ši komanda turi daug taikliai atakuojančių žaidėjų. Pradedant priekine linija, kur visi trys „centrai“ yra 210 ir daugiau cm ūgio, ir baigiant gynėjais Greeru, Kinsey, kurie yra labai patyrę ir stiprūs krepšininkai. Tik agresyvi gynyba gali juos sustabdyti ir tai turi būti mūsų raktas į pergalę.

- Ar galima sakyti, kad, palyginti su kitais „Žalgirio“ konkurentais A grupėje dėl kelialapio į Eurolygos šešioliktuką, „Fenerbahce-Ulker“ yra stipriausia?

- Taip. Vien ką reiškia šios komandos žaidėjų pavardės. Tačiau žaidžia ne pavardės. Ir turkų ekipa, kaip ir mes ar kitos komandos, išvykose nežaidžia taip galingai kaip namuose. Pavyzdžiui, ASVEL ekipą jos arenoje „Fenerbahce-Ulker“ nugalėjo tik po pratęsimo.

- Trečiadienio mače turbūt labai svarbus bus ir priekinės linijos žaidėjų vaidmuo?

- Be abejo. Tarkime, žaidžiant prieš „Lietuvos ryto“ puolėją Zavacką, kuris meta daugiau tritaškių nei dvitaškių, nėra prasmės laikyti aukšto žmogaus. Tačiau šįvakar bus kitaip, nes varžovų vidurio ir sunkieji krašto puolėjai yra 210 cm ir aukštesni. Žaisti žema sudėtimi prieš juos būtų savižudybė.

- Treniruotėje nematėme ne tik sergančio M.Browno, bet ir D.Šalengos, T.Watsono.

- Po sunkių šeštadienio rungtynių ir ligų vyresniems žaidėjams dirbti dukart per dieną nėra tikslinga. Jie savo meistriškumo jau nepakels, tik reikia, kad išlaikytų sportinę formą. Visi treniruosimės komandinėje vakaro treniruotėje.

- Turbūt po pergalės prieš „Lietuvos rytą“ komandos pasitikėjimas savimi padidėjo?

- Gerai, kad laimėjome principinį mačą. Bet jo pabaiga sugadino didžiąją dalį džiaugsmo. Juk tose rungtynėse pelnytai pirmavome didesne persvara ir privalėjome ją išsaugoti. Peržiūrėjome vaizdo įrašą, išsiaiškinome, kas ir ką blogai darė, kad daugiau tokių klaidų nekartotume. Tikiuosi, būsime pasimokę, nes vyrai supranta, kokią reikšmę turi dvikova su „Fenerbahce-Ulker“. Trečiadienį mums būtina pergalė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių