2010 m. pasaulio futbolo čempionato dalyvės suskirstytos į krepšelius

Trečiadienį tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) 2010 metų pasaulio futbolo čempionato 32 dalyves suskirstė į krepšelius pagal geografinį principą, kad vienoje grupėje nežaistų dvi to paties kontinento komandos.

Išimtis taikoma tik Europai, kurios ne daugiau kaip dvi rinktinės gali žaisti vienoje grupėje.

Po komandų paskirstymo staigmena buvo tai, kad į pirmąjį - pajėgiausių komandų - krepšelį nepateko 1998 metų planetos čempionė bei 2006-ųjų pirmenybių finalininkė Prancūzijos rinktinė.

Pirmajame krepšelyje atsidūrė čempionato šeimininkė Pietų Afrikos respublika (iš karto pateks į A grupę), planetos čempionė Italija bei Argentinos, Brazilija, Anglijos, Vokietijos, Olandijos ir Ispanijos rinktinės.

Kitų krepšelių sudėtys:

antrasis krepšelis (Azijos, Okeanijos ir CONCACAF komandos) - Australija, Japonija, Šiaurės Korėja, Pietų Korėja, Hondūras, Meksika, JAV ir Naujoji Zelandija;

trečiasis krepšelis (Pietų Amerika ir Afrika) - Čilė, Paragvajus, Urugvajus, Nigerija, Kamerūnas, Dramblio Kaulo krantas, Gana ir Alžyras);

ketvirtasis krepšelis (likusios UEFA ekipos) - Danija, Prancūzija, Graikija, Serbija, Portugalija, Slovėnija, Slovakija, Šveicarija). 

2010 metų pasaulio futbolo čempionato burtai bus traukiami penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių