Lietuvos čempionai atvertė naują puslapį Europoje

"Pirmą kartą pajautėme pergalės skonį. Saldu!", - mėgavosi Vladimiras Čeburinas. Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai atvertė naują savo istorijos puslapį, pasiekdami  pirmąją pergalę UEFA turnyrų grupių varžybose.

UEFA Europos Konferencijos lygos grupės etape žalgiriečiai 2:1 įveikė Jerevano „Pyunik“ ekipą. Savo aikštėje žaidę vilniečiai pergalės dėka išsaugojo viltis kovoti dėl kelialapio į tolimesnį etapą.

Nors Lietuvos čempionai pirmąjį mačą Jerevane buvo pralaimėję, namuose jie atrodė nepalyginamai geresni nei Armėnijos čempionai. Du įvarčius „Žalgiris“ įmušė pirmajame kėlinyje – po išmetimo iš užribio vienu lietimu įmušė Fabienas Ourega, o prieš pertrauką greitoje atakoje iš baudos aikštelės prieigų taikliai mušė Renanas. Antrajame kėlinyje arti įvarčio buvo Oliveris Buffas, kurio spirtas kamuolys pataikė į skersinį. Varžovams pavyko sušvelninti atsilikimą po Arazo Ozbilizo įmušto baudinio.

"Pradžioje padarėme rimtų klaidų. Galbūt dėl to spaudimo, įtampos, kad iki tol nelaimėjome. Tačiau pavyko neutralizuoti atakas: tai padarė arba Gertmonas, arba gynėjai paskutiniu momentu.  Išėjo gana geros rungtynės, pajautėme kad galime įgyvendinti savo ruoštą planą", - sakė V.Čeburinas.

Trenerio žodžiais, jo auklėtiniai namuose sukūrė itin daug progų, dažnai atrodė, kad kamuoliui nėra kur dėtis, bet jis skriedavo pro šalį arba į vartininko rankas. Anot jo, jei būtų pavykę realizuoti bent 50 proc. progų, vilniečių pergalė būtų kur kas ramesnė.

Spalio 27 d. vilniečių laukia akistata Šveicarijoje su "St.Basel" futbolininkais. Šiame mače jiems, norint svajoti apie aukštesnę vietą, būtini taškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių