A lygos atradimas neketina užmigti ant laurų

Antrajam sezonui A lygoje besirengianti Jonavos „Lietava“ neketina tenkintis vien tuo, ką pasiekė praėjusiais metais. Klubas, pasitelkęs patyrusią trenerių komandą, dairosi ir pajėgių futbolininkų.

Jonavos ekipa, pernai kiek netikėtai patekusi į pajėgiausių A lygos dalyvių šešetuką, šiemet norėtų kopti dar aukščiau. Pasak klubo dalininko kauniečio Zigmo Petrausko, klubas turi ambicijų prasibrauti į Europos taurių turnyrus. Portalo kaunodiena.lt kalbintas klubo direktorius Džeraldas Rocys patvirtino, jog ambicinga Kauno apskrities ekipa savo tikslų kartelę kels aukščiau nei pernai.Tam atliekami nemenki tarpsezonio darbai. Bene svarbiausia permaina – pasikeitęs trenerių štabas. Prie „Lietavos“ vairo stovėjusį buvusį Lietuvos rinktinės puolėją Robertą Poškų pakeitė Donatas Vencevičius. Šis specialistas turi nemažos darbo patirties Lietuvos ir Lenkijos klubuose. Drauge su juo trenerių štabą papildė ir buvęs Utenos „Utenio“ vairininkas Mindaugas Čepas.

Žaidėjų gretose permainos – dar gausesnės. Į Marijampolės „Sūduvą“ persikėlė geriausias 2016 metų Kauno apskrities futbolininkas Dominykas Galkevičius, „Trakų“ marškinėlius užsivilko Valdemaras Borovskis ir t.t. Tačiau, pasak D.Rocio, klubas atsakingai ieško pamainos buvusiems lyderiams.

„Yra broliai Eliošiai, kiti patyrę žaidėjai, apie kuriuos lipdomas kolektyvas. Jonavoje treniruojasi ir keli žaidėjai iš užsienio, dar keletą ketiname peržiūrėti artimiausiu metu. Prie jų prisidės vietinių žaidėjų branduolys, likęs nuo praėjusių metų. Tikiuosi, kad komanda bus pajėgesnė nei pernai“, - dėstė D.Rocys.

Klubo vadovas pripažino, kad po pirmo sėkmingo sezono aukščiausioje lygoje, antras sezonas beveik visuomet būna kur kas sunkesnis. Tai liudija ne tik vietiniai, bet ir elitinių Europos lygų pavyzdžiai. Panašų nuosmukį pernai, po sėkmingo pirmo sezono A lygoje išgyveno „Kauno Žalgirio“ klubas, iškritęs į žemesnį divizioną. Šiemet tragiškus rezultatus demonstruoja ir pernykštį stebuklą Anglijos lygoje sukūręs „Leicester City“ klubas.

„Mes žinome tą dėsningumą, kad antras sezonas visuomet būna sunkesnis, tad stengiamės atitinkamai tam pasirengti. Tikrai nenorime susidurti su situacija, kai reikėtų iki paskutinės akimirkos kautis dėl išlikimo A lygoje“, - pabrėžė pašnekovas.

„Lietavos“ klubo direktoriaus žodžiais, prie sklandaus pasirengimo labai prisideda ir pagerėjusios treniruočių sąlygos. Jonaviečiai jau kuris laikas gali normaliai darbuotis savo mieste, ant pagrindiniame stadione patiestos sintetinės dangos.

„Turime kokybišką, normalių išmatavimų aikštę, kurioje galime dirbti visus metus. Tikrai nepalyginsi su ankstesniais sezonais, kai žiemą komandai tekdavo treniruotis sniego pusnyse, ankštose salėse ar net koridoriuose. Rėmėjų ir savivaldybės dėka klubo infrastruktūros vystyme žengėme didelį žingsnį į priekį“,  - džiaugėsi D.Rocys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių