Kauniečio treniruojami dzūkai nori kilti aukščiau

Futbolo sezonas vis arčiau, o klubų pasirengimas -  vis intensyvesnis. Kauniečio Dariaus Gvildžio treniruojama Alytaus „Dainava“ - ne išimtis.

Alytiškiai pirmosios lygos čempionatą pasitinka gerokai pasikeitusia sudėtimi, tačiau kupini ambicijų kilti aukščiau nei pernai.

Penktadienį „Dainava“ žais jau trečiąsias šiemet kontrolines rungtynes. Alytiškius egzaminuos viena Lietuvos A lygos favoričių Marijampolės „Sūduva“. Nors varžovas – iš aukštesnio diviziono, pernai nuskynęs bronzos medalius, „Dainavos“ vairininkas nepanikuoja. D.Gvildžio, pernai stovėjusio prie A lygos klubo Kauno „Stumbras“ vairo, o sezoną baigusio Alytuje, teigimu, pajėgius priešininkus repeticijoms alytiškiai renkasi neatsitiktinai.

„Šiemet buriame ambicingą kolektyvą, norintį kilti kuo aukščiau, tad ir varžovus renkamės atitinkamus. Manome, kad tokios rungtynės padės kokybiškai pasirengti pirmosios lygos čempionatui“, - dėstė treneris.

Jo auklėtiniai, jau pirmajame ikisezoniniame mače pateikė staigmeną svečiuose 2:1 įveikdami A lygoje rungtyniaujančią Jonavos „Lietavą“.

„Stebuklo nėra. Skirtumas tarp A lygos ir pirmosios lygos klubų nėra toks didelis, kad negalėtume pasipriešinti. Juolab, kad Jonavos klubas atsirinkinėja naujokus, komandai atstovavo daug peržiūroje esančių futbolininkų. Tad rezultato nesureikšminu“, - sakė D.Gvildys.

Kitose rungtynėse alytiškiai, nors ir turėjo progų įmušti, 0:4 neprilygo Latvijos aukščiausiosios lygos vicečempionei „Jelgava“ komandai.

„Dainavos“ gretose taip pat vyksta intensyvi žaidėjų atranka. Komanda bando legonierius iš Brazilijos: saugą Patriką Oiaraną dos Santosą Sousa ir puolėją Leonardo de Freitasą Soaresą.  Iš Didžiosios Britanijos regioninių lygų atvyko ir Kleras Hehas bei Samas Shabanas. Klubas jau pasirašė sutartį su vartininku iš Latvijos – Marciu Meleciu.

„Legionierius renkamės pagal tam tikrus kriterijus. Norime, kad jie būtų ir pakankamo meistriškumo, ir darbštūs, ir drausmingi. Reikalavimų kartelę stengiamės laikyti aukštai iškeltą“, - kalbėjo treneris.

Greta užsieniečių raudonus-mėlynus marškinėlius vilki ir pajėgūs lietuviai: Mantas Fridrikas, Linas Savastas, Karolis Gvildys, Lukas Baranauskas bei kiti.

„Manau, kad ne vienas mūsų vaikinas galėtų žaisti ir A lygoje, tad tikiuosi, kad pirmojoje lygoje mes nepasimesime, sieksime aukštų rezultatų“, - vylėsi D.Gvildys.

„Dainava“ pernai pirmosios lygos pirmenybėse tenkinosi 9-ąja vieta. Lygos čempionatas turėtų startuoti kovo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nuo kada Gvildys kaunietis. Bet jam nuo kauniecio linkiu sekmes !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių