„Hearts“ Škotijos taurės finale padovanojo istorinę pergalę

116 metų Škotija laukė futbolo taurės turnyro finalo tarp Edinburgo klubų „Hearts“ ir „Hibernian“. Glazge įvykusį mačą įtikinamai 5:1 laimėjo „Hearts“.

Po šios dvikovos „Hearts“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas sakė, kad įtikinamą pergalė nulėmė ne sėkmė, bet aukšto lygio futbolas, pagrįstas komandiniu žaidimu, tiksliais kamuolio perdavimais, deriniais ir dideliu ryžtu laimėti.

„Visa „Hearts“ komanda nusipelnė gerų žodžių. Man labai patiko atakos aikštės kraštais, kuriuose žaidė Danny‘s Greingeris ir Suso Santana. Pastarasis futbolininkas trejus metus Škotijos futbole nebuvo vertinamas“, - kalbėjo V.Romanovas.

Anot klubo savininko, „Hearts“ iškovota taurė, kurią iškėlė pirmasis lietuvis komandos kapitonas Marius Žaliūkas - didelis įvykis ne tik klubo istorijoje. Tai -  pergalė prieš jėgas, kurios jau penkiasdešimt metų nepaleidžia Škotijos futbolo vairo ir kvailina šios šalies fanus. Tai didelis smūgis ir visai Ruperto Murdocho melo kampanijai.

Visas rungtynes nugalėtojų gretose žaidė Marius Žaliūkas, o puolėjas Arvydas Novikovas rungtynėms nebuvo registruotas.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Darrenas Barras (14 min.), Rudolfas Škacelis (27 ir 75 min.), Danny'is Graingeris (47 min.) iš 11 m baudinio) bei Ryanas McGowanas (49 min.).

Pralaimėjusiųjų gretose įvarčiu pasižymėjo Jamesas McPake'as (41 min.), o „Hibernian“ mačą baigė be iš aikštės pašalinto Gambijos futbolininko Pai Saiko Kujabi (46 min.).


Šiame straipsnyje: Hearts klubasfutbolaspergalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaje

Vaje portretas
Šaunu, Romanovas be spaso!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių