A.Kšanavičius: „Mus tenkins tik pergalė“

Lietuvos futbolo rinktinės saugas Audrius Kšanavičius prisipažįsta, kad nelengva buvo pamiršti skaudų pralaimėjimą serbams. Edinburgo "Hearts" žaidėjas teigia, kad trečiadienį per rungtynes su Farerų salomis jį ir jo komandos draugus tenkins tik pergalė.

- Trečiadienį žaisite su Farerų salų rinktine. Ar jau išsisklaidė niūri nuotaika po nesėkmingai susiklėsčiusių rungtynių su serbais? - paklausėme A.Kšanavičiaus.

- Žinoma, išsisklaidė. Tačiau ne taip lengvai. Sakyčiau, sunkiai.

- Farerų futbolininkus drąsiai galima įvardyti kaip silpniausius grupėje. Tikriausiai visi mūsų rinktinės žaidėjai galvoja tik apie pergalę, kitokių minčių neturi?

- Visiškai teisingai, juo labiau, kad mes žaisime savo aikštėje. Sieksime tik pergalės, kitoks rezultatas jokiu būdu netenkins.

- Pergalės iš Lietuvos rinktinės tikisi ir visi jos gerbėjai. Ar tai nesukelia papildomos psichologinės įtampos?

- Be abejo, sukelia. Tačiau niekur nedingsi, mes patys aukštai iškėlėme kartelę. Todėl į aikštę turime žengti ryžtingai nusiteikę ir galvoti tik apie tris taškus.  

- Tikėtina, kad varžovai didžiausią dėmesį skirs gynybai. Turbūt šį kartą žaisite dviem puolėjais?

- Negaliu atsakyti į šį klausimą, tai ne mano kompetencija. Treneriai apie tai dar nieko nesakė. Vis dėlto tikiuosi, kad atakai skirsime didesnį dėmesį.

- Pastaruoju metu Farerų futbolininkai nėra triuškinami, prieš keletą dienų jie sužaidė lygiosiomis 1:1 su austrais. Kuo šios dienos varžovai stiprūs?

- Varžovų rinktinė turi panašumų su mūsų ekipa. Farerų komandoje, kaip ir Lietuvos, nėra žvaigždžių. Jie stiprūs komandine dvasia, kovingumu. Visi Farerų futbolininkai aikštėje negaili jėgų, kovoja vienas už kitą.

- Rungtynės vyks Kaune. Lietuvos rinktinė yra tarp grupės lyderių. Ar S.Dariaus ir S.Girėno stadione tikitės daug žiūrovų?

- Apie žiūrovus negalvojau, visą dėmesį esu sutelkęs į žaidimą. Vis dėlto būtų daug maloniau, jei mūsų rungtynes stebėtų daug futbolo aistruolių. Kuo daugiau žiūrovų, tuo maloniau žaisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių