Ukrainos premjeras: visoje fronto linijoje įrengta šimtai kilometrų naujų įtvirtinimų

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis ir Donecko regioninės karinės administracijos vadovas Vadymas Filaškinas atliko patikrinimą, kaip sekasi statyti įtvirtinimus ir inžinerines užtvaras Donecko regione Ukrainos rytuose.

D. Šmyhalis apie tai pranešė antradienį įvykusiame ministrų kabineto posėdyje.

„Nuo praėjusių metų vyksta intensyvūs darbai. Ligi šiol visoje fronto linijoje įrengta šimtai kilometrų naujų įtvirtinimų. O statybų tempai nuolat didėja“, – pasakė jis.

D. Šmyhalis pridūrė, kad šiame kontekste atskirą valstybės darbo dalį sudaro pastangos parūpinti inžinerinės įrangos iš partnerių.

„Tai žemkasės ir mašinos šalinti kliūtis, šalinti minas ir sprogmenis, remonto ir evakuacijos transporto priemonės, sunkvežimiai, pritaikyti dirbti fronte, traktoriai ir daugybė kitokios Ukrainai reikalingos inžinerinės įrangos. Mes stengiamės pasirūpinti, kad tokių papildomų priemonių mums nepritrūktų“, – kalbėjo jis.

Jo teigimu, 2024 m. pradžioje įtvirtinimams įrengti vyriausybė iš valstybės biudžeto rezervinio fondo skyrė 20 mlrd. grivinų, dar 10,7 mlrd. grivinų pritraukta iš kitų finansavimo šaltinių.

„Beveik 3 mlrd. grivinų iš visos rezervinio fondo sumos buvo perduota Gynybos ministerijai ir Valstybinei specialiajai transporto tarnybai. Daugiau nei 16 mlrd. grivinų buvo paskirstyta regionų administracijoms“, – paaiškino jis.

D. Šmyhalis pridūrė, kad tvirtų gynybinių linijų statybos yra „antras pagal svarbą mūsų gynybos politikos uždavinys“.

Jis atkreipė dėmesį, kad gynybinės linijos statomos valstybės biudžeto rezervinio fondo, vietos biudžetų, karinio pajamų mokesčio ir labdaros fondų lėšomis, laikomomis specialioje Nacionalinio Ukrainos banko sąskaitoje.

Jis nurodė, kad 3,9 mlrd. grivinų buvo skirta statyti įtvirtinimus Charkivo regione, 1,3 mlrd. grivinų – Zaporižios regione, 1,2 mlrd. grivinų – Donecko regione ir daugiau nei 1,2 mlrd. grivinų – Chersono regione.

Siekdamas padidinti Ukrainos gynybinius pajėgumus, ministrų kabinetas sausio 12 d. skyrė papildomą 2,5 mlrd. grivinų sumą inžinerinėms konstrukcijoms ir įtvirtinimams statyti.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos premjerasfronto linijaDenysas Šmihalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių