Rusija kaltina Ukrainą dėl pagrobtų karių

  • Teksto dydis:

Rusija apkaltino Ukrainą pagrobus du rusų kariškius aneksuotame Krymo pusiasalyje, tačiau Kijevas nurodė, kad paprasčiausiai sulaikė du ukrainiečių kariuomenės dezertyrus.

Vėlų pirmadienį vietos naujienų agentūrų išplatintame Rusijos gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad kariškiai Maksimas Odincovas ir Aleksandras Baranovas buvo „neteisėtai sulaikyti Ukrainos saugumo pajėgų ir išvežti iš Krymo “ sekmadienį.

„Manome, kad šie Ukrainos specialiųjų pajėgų veiksmai prieš Rusijos piliečius yra dar viena šiurkšti provokacija ir reikalaujame, kad jie nedelsiant būtų sugrąžinti į Rusijos teritoriją“, – sakoma pranešime.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) savo ruožtu pareiškė, kad šie du vyrai yra „buvę Ukrainos kariškiai, sulaužę savo priesaiką ir išėję tarnauti Rusijos kariuomenėje po neteisėtos Krymo aneksijos“, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

SBU pridūrė, kad vyrai buvo kaltinami „dezertyravimu ir išdavyste“ bei buvo sulaikyti „kirtę sieną“ tarp Ukrainos ir Rusijos aneksuoto Krymo.

2014 metais Maskva užgrobė ir aneksavo šį Juodosios jūros pusiasalį bei greitai inkorporavo jį į Rusijos valdymo sistemą, nepaisydama visuotinio tarptautinės bendruomenės pasmerkimo ir jos paskelbtų sankcijų.

Šis žingsnis nutraukė ryšius tarp dviejų buvusių sovietinių kaimynių, o Vakarų ir Rusijos santykiai pašlijo labiausiai nuo Šaltojo karo laikų.

Rugpjūtį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Ukrainą bandžius įvykdyti ginkluotų įsibrovimų į ginčijamą regioną.

Anksčiau šiais metais Rusijos saugumo agentūra pranešė užkirtusi kelią ukrainiečių kariuomenės žvalgybos „teroro atakoms“ Kryme ir atrėmusi ginkluotus užpuolimus, tačiau Kijevas tokius kaltinimus įnirtingai neigia.

Šie kaltinimai dar labiau padidino įtampą tarp Rusijos ir Ukrainos ir įžiebė baimę, kad konfliktas gali dar labiau išsiplėsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
xaxolai jau nežino,kaip durniuot,gal reikia paršiuką pagrobt,nors jam jau xaxolai į lipecką ir bilietą nupirko

Anonimas

Anonimas portretas
už tokius darbus reikia paimt 20 ukrų fašistų ir kastruot juos ir baigsis tokie cirkai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių