Rusija ir Ukraina praneša apie civilių žūtis per naktinius išpuolius

  • Teksto dydis:

Rusija ir Ukraina penktadienį pareiškė, kad per naktines oro atakas žuvo civilių gyventojų.

Per Rusijos drono smūgį centrinės Ukrainos Vinycios regione žuvo du žmonės, pranešė ukrainiečių policija, o Maskvos paskirti pareigūnai teigė, kad ukrainiečių kariuomenei apšaudant Rusijos kontroliuojamą Donecko miestą žuvo trys vaikai.

„Rusijos kariai dronais atakavo Vinycios sritį, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – sakoma Ukrainos nacionalinės policijos pranešime platformoje „Telegram“.

„Dėl priešo atakos žuvo 52 metų vyras, o jo 53 metų žmona mirė ligoninėje“, – teigiama pranešime.

Vinycios regionas nuo fronto linijos nutolęs daugiau kaip 400 kilometrų.

Maskvos paskirti pareigūnai Rusijos kontroliuojamame Donecko mieste sakė, kad per apšaudymą ten žuvo trys vaikai.

„Dėl barbariško naktinio apšaudymo [...] buvo užfiksuotas tiesioginis pataikymas į namą gyvenamajame rajone“, – „Telegram“ teigė Rusijos paskirtas Donecko meras Aleksejus Kulemzinas.

„Mirė trys vaikai. 2007-aisiais gimusi mergaitė, 2021-aisiais gimusi mergaitė ir 2014-aisiais gimęs berniukas“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį Rusijos pajėgos užėmė Avdijivką, esančią vos už kelių kilometrų į šiaurę nuo Donecko, ir teigė, kad Ukrainos pajėgų išstūmimas atgal padės apsaugoti jos kontroliuojamų teritorijų gyventojus nuo apšaudymo.

Ukrainos kariuomenės vadas penktadienį pareiškė, kad Rusija pradėjo atakų bangą, bandydama toliau prasiveržti į šį regioną.

„Priešas sukoncentravo pagrindines pastangas ir bando prasiveržti [...] jau kelias dienas iš eilės“, – sakė Oleksandras Syrskis pareiškime po to, kai aplankė karius Avdijivkos apylinkėse.

Ukrainos karinės oro pajėgos anksčiau pranešė, kad Rusija per naktį į jos teritoriją paleido 27 iranietiškus dronus ir aštuonias raketas, įskaitant Vinycios regioną.

Jos teigė, kad visus juos numušė.

Rusija taip pat pareiškė, kad Ukraina naktį surengė dronų atakų vietovėse, esančiose arčiau bendros šalių sienos.

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pranešė, kad virš Belgorodo pasienio regiono ir Kalugos srities į pietvakarius nuo sostinės Maskvos numušė dronus ir raketas.

„Oro gynybos įranga perėmė ir sunaikino penkis dronus ir dvi raketas virš Belgorodo ir Kalugos sričių teritorijų“, – sakoma pareiškime „Telegram“.

Vėlesniame pareiškime teigiama, kad dar septynios ukrainiečių paleistos raketos buvo numuštos virš Belgorodo 8 val. 15 min. vietos (7 val. 15 min. Lietuvos) laiku, tai yra netrukus po to, kai regione prasidėjo balsavimas Rusijos prezidento rinkimuose.

Rusijos Lipecko srities gubernatorius taip pat sakė, kad penktadienį du dronai buvo numušti maždaug už 300 km nuo Ukrainos.


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainacivilių žūtysnaktiniai išpuoliaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių