IS prisiėmė atsakomybę už 34 gyvybes nusinešusius išpuolius Sirijoje

  • Teksto dydis:

Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) penktadienį prisiėmė atsakomybę už išpuolius, per kuriuos šią savaitę Sirijos dykumoje žuvo dešimtys provyriausybinių pajėgų ir karių.

Tai buvo vienas iš daugiausiai aukų pareikalavusių išpuolių šalyje šiais metais.

IS kovotojai „užvakar, trečiadienį, iš vidutinės ir lengvosios ginkluotės užpuolė dvi Sirijos kariuomenės ir nacionalinių gynybos pajėgų kareivines“, sakoma džihadistų naujienų agentūros „Amaq“ pranešime.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad per išpuolius žuvo mažiausiai 34 provyriausybiniai kovotojai ir kariai.

Išpuoliai vyko vietovėse tarp Rakos, Chomso ir Deir az Zoro, pridūrė SOHR, turinti platų šaltinių tinklą Sirijoje.

2014 metų birželį IS paskelbė „kalifatą“ visoje Sirijos ir Irako teritorijoje ir pradėjo teroro kampaniją.

2019-aisiais ši grupuotė buvo teritoriškai sutriuškinta Sirijoje, tačiau jos likučiai tebevykdo mirtinus išpuolius ir pasalas, ypač iš dykumoje esančių slėptuvių.

IS kaltinama dėl anksčiau šiais metais įvykdytų virtinės mirtinų išpuolių prieš vyriausybės lojalistus.

Rugpjūtį 33 Sirijos kariai žuvo, kai džihadistai apsupo autobusą dykumoje netoli Majadeno, Deir Ezoro provincijoje, tuo metu nurodė SOHR.

Prieš kelias dienas per IS išpuolį Rakos provincijoje, buvusioje džihadistų tvirtovėje Sirijoje, žuvo 10 vyriausybės lojalistų, pranešė SOHR.

Be to, rugpjūtį džihadistai Sirijos dykumoje užpuolė kariuomenės saugomą naftos cisternų koloną ir nužudė septynis žmones, įskaitant du civilius.

Tą patį mėnesį IS paskelbė apie savo lyderio Abu Husseino al Qurashi (Abu Huseino Kurašio) mirtį, kuris, jos teigimu, žuvo per susirėmimus šiaurės vakarų Sirijoje.

Sirijos konfliktas prasidėjo 2011 metais žiauriomis represijomis prieš taikius protestus ir paaštrėjo, kai į jį įsitraukė kelios užsienio jėgos ir pasauliniai džihadistai.

Žuvo beveik pusė milijono žmonių, o konfliktas privertė palikti namus maždaug pusę prieškario Sirijos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių