Po sprogimo Paryžiaus centre keturių žmonių būklė yra kritinė

  • Teksto dydis:

Po sprogimo Paryžiaus centre esančiame pastate, kurį galėjo sukelti dujų nuotėkis, keturių žmonių būklė yra kritinė, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Pasak Prancūzijos vidaus reikalų ministro Geraldo Darmanino (Žeraldo Darmaneno), vakare gelbėtojai nesėkmingai tebeieškojo dviejų dingusių žmonių.

Žurnalistams įvykio vietoje jis sakė, kad keturių sunkiai sužeistų aukų gyvybei gresia pavojus, o dar 33 nukentėjusieji patyrė lengvesnius sužalojimus.

Po sprogimo kilo didelis gaisras, dėl kurio Prancūzijos sostinės istoriniame rajone sugriuvo vienos mados mokyklos pastatas.

Televizijos reportažuose ir kituose vaizduose matėsi nuolaužos ir liepsnos teritorijoje aplink pastatą.

Su gaisru kovojo apie 70 gaisrinių automobilių ir 270 ugniagesių. Įvykio vietoje taip pat dirbo devyni gydytojai.

Priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad įvyko sprogimas, dėl kurio sugriuvo du pastatai, tačiau vėliau policija pranešė, kad sugriuvo tik vienas pastatas.

Keli įvykio vietoje buvę liudininkai naujienų agentūrai AFP pasakojo girdėję baisų sprogimą.

AFP žurnalistai pranešė, kad langai dužo net už 400 metrų.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) subūrė krizių padalinį ir parašė „Twitter“: „Mano mintys pirmiausia skirtos aukoms ir jų artimiesiems.“

Po sprogimo kilęs didžiulis gaisras jau lokalizuotas, įvykio vietoje sakė Paryžiaus policijos viršininkas Laurent'as Nunezas (Loranas Nunjesas) ir pridūrė, kad „po griuvėsiais vis dar ieškoma kitų galimų aukų“.

Ugniagesiai „neleido gaisrui išplisti į du gretimus pastatus, kuriuos sprogimas smarkiai paveikė“ ir kurie buvo evakuoti, pridūrė L. Nunezas.

Rajono merė socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad sprogimas įvyko dėl dujų sprogimo, nors kiti pareigūnai to nepatvirtino.

Paryžiaus centre esančio 5-ojo rajono merė Florence Berthout (Florans Bertu) sakė, kad pagrindinis nukentėjęs pastatas yra privati mados mokykla, vadinama Paryžiaus amerikiečių akademija, greta buvusios Val de Graso karinės ligoninės.

Prokurorai nurodė, kad nedelsiant buvo pradėtas sprogimo priežasčių tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių