Po „Ethiopian Airlines“ lėktuvo katastrofos rasto abi jo juodosios dėžės

  • Teksto dydis:

Tyrėjai rado abu juodosiomis dėžėmis vadinamus duomenų įrašymo įrenginius po oro bendrovės „Ethiopian Airlines“ lėktuvo „Boeing 737“ katastrofos netoli Adis Abebos, per kurią žuvo visi 149 keleiviai ir aštuoni įgulos nariai, pirmadienį pranešė šį įmonė.

„ET302 reiso skrydžio duomenų įrašymo įrenginys ir pilotų kabinos garso įrašymo įrenginys buvo rasti“, – sakoma valstybinių avialinijų tviterio žinutėje.

Laineris, sekmadienį ryte pakilęs iš Adis Abebos skristi į Kenijos sostinę Nairobį, po šešių minučių nukrito ties Debre Zejito miesto, dar žinomo kaip Bišoftu, esančio maždaug už 50 km į pietus nuo sostinės.

Žuvo mažiausiai 21 Jungtinių Tautų darbuotojas

Per šią katastrofą žuvo mažiausiai 21 Jungtinių Tautų darbuotojas ir dar keletas su šia organizacija bendradarbiavusių žmonių, pranešė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antonijus Guterišas).

Apie tai jis pranešė per kasmetinį Moterų statuso komisijos susitikimą,  prasidėjusį jo dalyviams atsistojus tylos minute pagerbti 157 nelaimės aukas.

Tylos minute prasidėjo ir JT Saugumo Tarybos susitikimas Afganistano klausimais.

Pasak A. Guterreso, „ši pasaulinė tragedija suvienijo sielvartu Jungtines Tautas“.

Pasak jo, iš įvairių pasaulio kampelių susirinkę JT darbuotojai „turėjo vieną bendrą dalyką – norą tarnauti pasaulio žmonėms ir paverti pasaulį geresne vieta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių