Po drono smūgio Rusijos naftos perdirbimo gamykla buvo priversta stabdyti veiklą

  • Teksto dydis:

Rusijos pietiniame Krasnodaro krašte esanti naftos perdirbimo gamykla sekmadienį dėl ukrainiečių drono atakos buvo priversta sustabdyti veiklą, pranešė jos operatorius ir pareigūnai.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos pajėgos suintensyvino mirtinas raketų ir dronų atakas prieš Rusijos pasienio regionus ir taikosi į jos energetikos infrastruktūrą.

„Naktį šeši dronai nukrito į Slaviansko prie Kubanės naftos perdirbimo gamyklos teritoriją“, – platformoje „Telegram“ parašė vietos pareigūnas Romanas Siniagovskis.

Slaviansko prie Kubanės naftos perdirbimo gamykla yra Krasnodaro krašte, į rytus nuo Azovo jūros. Ji yra viena didžiausių Pietų Rusijoje.

„Buvo smūgių. Šiuo metu gamykla stovi. Vertiname žalą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė naftos perdirbimo gamyklos apsaugos vadovas Eduardas Trutnevas.

Ukrainos gynybos šaltinis sakė, kad jos pajėgos taikėsi į naftos perdirbimo gamyklą ir Kuščiovskio karinį aerodromą.

„Tai jau antras [Ukrainos saugumo tarnybos] dronų išpuolis prieš Kuščiovskio karinį aerodromą ir Sloviansko naftos perdirbimo gamyklą per pastarąsias tris savaites“, – nurodė šaltinis.

Šaltinis pridūrė, kad „aerodrome nukentėjo keli lėktuvai“ ir naftos perdirbimo kompleksas.

Atskirame pranešime Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį sunaikino 57 Ukrainos dronus.

Ji teigė, kad virš okupuoto Krymo buvo numuštos devynios tolimojo nuotolio raketos ATACMS. Dar vienas dronas buvo perimtas virš šio 2014-aisiais Rusijos aneksuoto pusiasalio.

Pasak srities gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo, sekmadienį Ukrainos oro pajėgos atakavo prie bendros sienos esantį Belgorodą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijanaftos perdirbimasgamykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių