Lenkija kaltina Rusiją pažeidus jos oro erdvę: įskriejo sparnuotoji raketa

  • Teksto dydis:

Rusų sparnuotoji raketa, paleista į vakarinę Ukrainą, buvo pažeidusi Lenkijos oro erdvę, sekmadienį pranešė šalies kariuomenė

„Lenkijos oro erdvę pažeidė viena iš sparnuotųjų raketų, kurias naktį paleido [...] Rusijos Federacijos oro pajėgos“, – kariuomenė parašė socialiniame tinkle „X“.

Jos pranešime sakoma, kad pažeidimas truko apie 40 sekundžių.

„Objektas praskrido Lenkijos oro erdve virš Oserduvo kaimo (Liublino vaivadija) ir išbuvo ten 39 sekundes“, – priduriama pareiškime.

Kariuomenė teigė, kad visą skrydžio laiką raketą sekė karinis radaras.

„Lenkijos kariuomenė nuolat stebi situaciją Ukrainos teritorijoje ir palaiko nuolatinę parengtį, kad užtikrintų Lenkijos oro erdvės saugumą“, – teigė kariuomenė.

Incidento metu Lenkija aktyvavo savo oro gynybos procedūras, sakoma ginkluotųjų pajėgų operatyvinės vadovybės pranešime.

Lenkija pareikalaus Maskvos pasiaiškinimo dėl „naujo oro erdvės pažeidimo“, sekmadienį pranešė šalies užsienio reikalų ministerija.

„Visų pirma prašome Rusijos Federacijos nutraukti teroristinius oro smūgius prieš Ukrainos gyventojus ir teritoriją, užbaigti karą ir sutelkti dėmesį į šalies vidaus problemas“, – pridūrė ministerijos atstovas spaudai Pawelas Wronskis (Pavelas Vronskis).

Panašus incidentas įvyko 2023 metų gruodžio 29-ąją, kai Rusijos raketa kelias minutes išbuvo Lenkijos oro erdvėje.

2022-ųjų lapkritį du žmonės žuvo, kai Ukrainos oro gynybos raketa nukrito Lenkijos Pševoduvo kaime, netoli Ukrainos sienos.

Prieš nustatant, kad raketa buvo ukrainiečių, buvo nuogąstaujama, kad NATO, kurios narė yra Lenkija, bus įtraukta į konflikto su Rusija eskalavimą, jei bus panaudotos jos kolektyvinės gynybos nuostatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuviai-jus ciudai..??

lietuviai-jus ciudai..?? portretas
Ну, что таки напали на поляков?? Или, збыли пол-ский Фильм- " Три танкиста и собака"? В том фильме -- Были, только-" Янек. Пранек, грузин и одна собака "Шарик" " "которые Берлин брали"? " То польско войско Берлин брало, а руско войско - только --помогало"!! Почему ? в там небыло ни одного - литовца ? На Рехстаге были надписи на разных языках, но, на польском и лит языке НЕБЫЛО! А. ПОЧЕМУ НЕБЫЛО??

pagalvojus

pagalvojus portretas
Keista, kai UKR apšaudė PL teritoriją ir nužudė du civilius lenkai buvo visai patenkinti... keista???

KĄ - PILNOS KELNĖS?...

KĄ - PILNOS KELNĖS?... portretas
Čia jos atskrido iš Lvovo. Gal net jūsų nusiųstos į Ukrainą. Jų tenai privarytos iš Europos, Amerikos kaip varnų pavasarį. Jos, paprasčiausiai, grįžta atgal į tėvynę...Gal net ir su bombomis...
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių