Šveicarijoje mirė per išpuolį traukinyje sužalota mergina

  • Teksto dydis:

Mirė antra auka, sunkiai sužeista per anksčiau šį mėnesį įvykdytą išpuolį viename Šveicarijos traukinyje, kai vyras sukėlė gaisrą ir pradėjo badyti keleivius, trečiadienį pranešė prokurorai.

„Naktį ligoninėje nuo žaizdų mirė kita auka – 17-metė mergina“, – sakoma rytinio Sankt Galeno kantono prokuratūros pranešime.

Ši mergina buvo tarp šešių žmonių, sužeistų per rugpjūčio 13-ąją surengtą ataką važiuojančiame traukinyje netoli Saleco stoties, netoli rytinės sienos su Lichtenšteinu ir Austrija.

27 metų šveicaras sukėlė vagone gaisrą, šliūkštelėjęs degaus skysčio, ir pradėjo badyti keleivius.

Užpuolikas mirė kelios valandos po atakos nuo patirtų nudegimų. Žiniasklaida jį įvardijo kaip Simoną S., o kaimynai ir pažįstami sakė, kad jis buvo „vienišius“, iš kurio „visą gyvenimą buvo šaipomasi“.

Policija neatskleidė užpuoliko motyvų, bet nurodė, kad ši ataka veikiausiai nebuvo politiškai motyvuota arba laikytina teroro aktu.

Kita 34 metų moteris – kaip pranešama, Kroatijos pilietybę turėjusi dviejų vaikų motina – mirė kitą dieną po išpuolio nuo durtinių žaizdų.

Dienraštis „Blick“ mirusią 17-metę įvardijo kaip Melissą B. (Melisą B.), studijavusią odontologiją Lichtenšteine. Pranešama, kad mergina per išpuolį nudegė daugiau kaip 75 proc. kūno.

Vienas išpuolio liudininkas tuo metu pasakojo dienraščiui „20 Minuten“ matęs liepsnojančią merginą.

„Ji degė nuo galvos iki kojų kaip fakelas“, – sakė liudininkas.

Dar viena šešiametė, kaip pranešama, tebegydoma ligoninėje po išpuolio, bet jos būklė nėra kritinė.

Per ataką taip pat buvo sužeista šios mergaitės 43 metų motina, 17-metis ir 50-metis, bet jie jau išrašyti iš ligoninės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių