Per praėjusią parą Ukrainoje žuvo dar vienas ukrainiečių karys

  • Teksto dydis:

Ukrainos rytinėje dalyje praėjusią parą per prorusiškų separatistų atakas žuvo vienas ukrainiečių karys ir dar trys buvo sužeisti.

Ukrainos rytinėje dalyje praėjusią parą per prorusiškų separatistų atakas žuvo vienas ukrainiečių karys ir dar trys buvo sužeisti, pirmadienį pranešė Ukrainos kariuomenė.

Ukrainos vyriausybės ir separatistų kariai pastarosiomis savaitėmis kaltina vieni kitus rengiant atakas ir dar labiau apsunkinant vasarį priimto paliaubų susitarimo laikymąsi.

Tuo metu Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai pirmadienį pranešė tapę intensyviausios kanonados Ukrainos rytinėje Šyrokynės gyvenvietėje liudininkais nuo vasario vidurio, kai joje prasidėjo susirėmimai, taip pat informavo pastebėję sunkiosios ginkluotės judėjimą.

ESBO kuri pradeda stebėti paliaubų laikymąsi Ukrainoje, informavo, kad dėl sprogimo, nugriaudėjusio už 300 metrų nuo vieno jų stebėtojų postų, organizacijos personalas buvo priverstas persikelti į kitą vietą.

„Balandžio 26 dieną SMM (specialioji stebėjimo misija) stebėjo, jos vertinimu, intensyviausią kanonadą Šyrokynėje ... nuo susirėmimų pradžios 2015 metų vasario viduryje“, – nurodoma ESBO pranešime.

ESBO bepilotis lėktuvas sekmadienį pastebėjo 11 tankų ir keturis šarvuotus transporterius, judančius iš separatistų kontroliuojamos Kulykovės, esančios už 15 kilometrų į šiaurę nuo Šyrokynės, pranešė ESBO.

Be to, per pastarąsias tris dienas bepilotis lėktuvas pastebėjo 17 tankų, tris haubicas ir 60 šarvuotų transporterių sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje už 50 kilometrų į šiaurę nuo Šyrokynės, nurodoma pranešime.

Pagal paliaubų sutarties sąlygas, sunkioji ginkluotė nuo fronto linijos turėjo būti atitraukta.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras Ukrainojekaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
ukrainieciu kariai zusta,o separatistu - ne. Kodel musama i vienus vartus?

niggaa

niggaa portretas
ner ko lyst kiaulesnukiam banderlogam i Donbasa
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių