Paryžiuje patvinusios Senos vanduo truputį nuslūgo

  • Teksto dydis:

Dėl smarkių liūčių ištvinusios Senos upės vanduo Paryžiuje šeštadienį šiek tiek nuslūgo pirmąkart per pastarąją savaitę – prieš tai ji vietomis buvo išsiliejusi iš krantų ir priartėjusi prie aukščiausios potvynio žymos per daugiau negu tris dešimtmečius.

Šeštadienį 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku vandens lygis upėje tebuvo 6,07 m didesnis negu įprasta, nurodė apie potvynius ir smarkias liūtis informuojantis oficialus tinklalapis „Vigicrues“.

Tas lygis buvo toks pats, kaip ir užfiksuotas penktadienio vakarą,  nors vėliau jis buvo pakilęs iki 6,09 metro, todėl buvo imtasi nepaprastųjų saugos priemonių.

Populiarūs Luvro ir Orsi (d'Orcay) muziejai užsidarė, skubiai buvo perkerliamos neįkainojamos meno vertybės iš rūsių į aukštesnius aukštus. Buvo uždarytos ir kai kurios metropoliteno stotys, paryžiečiams patarta nesiartinti prie Senos.

Dabartinis Senos potvynis toli gražu nesiekia visų laikų rekordo, užfiksuoto Paryžiuje 1910 metais, kai upės vandens lygis buvo pakilęs iki 8,62 metro žymos.

Vakarų ir Vidurio Europoje ilgai pliaupusios smarkios liūtys kai kur sukėlė upių potvynius ir nusinešė žmonių gyvybių mažiausiai keturiose šalyse.


Šiame straipsnyje: ParyžiuspotvynisPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių