Kinijoje vyras subadė 10 pradinukų ir nusižudė

  • Teksto dydis:

Pietų Kinijoje pirmadienį prie pradinės mokyklos peiliu švaistęsis vyras sužalojo dešimt vaikų, o po to nusižudė, pranešė policija.

Panašu, kad nei vieno per šį išpuolį pietiniame Haikou mieste sužeisto vaiko gyvybei pavojus negresia, bet du pradinukai buvo sužaloti sunkiai, skelbia žiniasklaida.

Moksleiviai buvo subadyti, kai per pietų pertrauką išėjo iš Jang Fano pradinės mokyklos. Policija daugiau detalių neatskleidė, tik nurodė, kad incidentas tiriamas.

Prieš maždaug penkerius metus Kinijoje buvo kilusi peiliais ginkluotų užpuolikų atakų prieš vaikus banga, bet vėliau tokių incidentų sumažėjo. Atakos, kurias paprastai vykdydavo pagiežingi sutrikusios psichikos žmonės, kurstė Kinijos tėvų įtūžį. Aktyvistai reikalavo, kad būtų sustiprinta mokyklų apsauga, taip pat kurį laiką visuomenėje vyko įtempti debatai dėl tokių smurto protrūkių priežasčių.

Kinijos lyderiai viešai pripažino, kad egzistuoja socialinė įtampa, kuri tikriausiai buvo vienas iš tuos nusikaltimus paskatinusių veiksnių, bet informacija apie kai kuriuos išpuolius buvo cenzūruojama valstybinės žiniasklaidos, baiminantis mėgdžiotojų atakų. Taip pat būdavo blokuojamos diskusijos internete.

Per vieną iš šiurpiausių išpuolių 42 metų vyras vienoje pradinėje mokykloje Fudziano provincijoje 2010-aisiais nužudė aštuonis vaikus.

Kinijoje šaunamieji ginklai griežtai kontroliuojami, todėl masinių išpuolių įrankiais šalyje dažniausiai tampa dideli peiliai ir mėsos kapoklės.


Šiame straipsnyje: Kinijapradinukainusikaltimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių