JAV zoologijos sode nušauta gorila, į jos aptvarą įkritus mažamečiui

  • Teksto dydis:

Sinsinačio zoologijos sodo lankytojai buvo priversti beviltiškai žiūrėti kaip 180 kg sverianti gorila prieina prie keturmečio vaiko, įkritusio į sekliai vandens pripildytą griovį jos aptvare.

Siaubo apimti žmonės šaukė „Nejudėk!“, o viena moteris suklykė „Mamytė tave myli!“, kai tas gorilos patinas priėjo prie vaiko ir palietė jo ranką bei nugarą. Vienu metu atrodė, kad jis mėgina padėti vaikui atsistoti.

Du incidento liudininkai pasakojo, kad jiems susidarė įspūdis, jog gorila mėgina apsaugoti berniuką, bet ją išgąsdino žiūrovų klyksmai. Tada gyvūnas sugriebė vaiką, iškėlė iš griovio ir nutempė į kitą aptvaro vietą, nurodė pareigūnai.

Baimindamiesi dėl vaiko gyvybės, zoologijos sodo darbuotojai nušovė 17-metę žmogbeždžionę, vardu Harambe (Harambė).

Vaikas, kurio vardas nebuvo atskleistas, buvo išrašytas iš Sinsinačio vaikų ligoninės šeštadienio vakarą, praėjus kelioms valandoms po to incidento.

Jo šeimos pranešime, paskelbtame sekmadienį, sakoma, kad berniukas jau namuose ir kad jo būklė gera.

„Reiškiame nuoširdžią padėką Sinsinačio zoologijos sodo darbuotojams už greitus veiksmus. Žinome, kad jiems tas sprendimas buvo labai sunkus ir kad jie sielvartauja netekę savo gorilos“, – nurodė šeima.

Zoologijos sodo direktorius Thane'as Maynardas (Teinas Meinardas) sakė, kad gorila neatrodė agresyviai besielgianti su vaiku, bet ją teko nušauti, nes tas patinas buvo „itin stiprus gyvūnas“, kuris atrodė sutrikęs. Direktorius pridūrė, kad nebuvo įmanoma panaudoti migdomosios strėlytės, nes preparatas nebūtų iškart paveikęs gyvūno, o berniukui galėjo kilti pavojus.

„Jie priėmė sunkų ir teisingą sprendimą, nes jie išgelbėjo berniuko gyvybę“, – pabrėžė Th.Maynardas.

Zoologijos sodo pareigūnai sakė, kad keturmetis šeštadienio popietę perlipo ekspozicijos „Gorilų pasaulis“ užtvarą ir įkrito į 4,5 gylio griovį. Vaikas ten išbuvo apie 10 minučių. Tuo metu aptvare taip pat buvo dvi gorilų patelės.

Abi patelės pakluso prižiūrėtojų raginimams pasitraukti iš aptvaro, bet Harambe pasiliko, pasakojo Th.Maynardas.

Liudininkė Kim O'Connor (Kim O'Konor) sakė girdėjus, kaip berniukas pasakė norintis įlipti į vandenį pas gorilas. Pasak jos, berniuko motina buvo atėjusi su keliais mažais vaikais.

„Motina sakė: „Ne, negalima“, – K.O'Connor pasakojo televizijai WLWT-TV.


Šiame straipsnyje: Harambegorilavaikasnelaimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Vienam zoosode du liutus nusove del kazkokio savizudzio,dabar gorila...

ww

ww portretas
Vienam zozosode du lietus nusove del kazkokio savizudzio,dabar gorila... Suprantama,vaikas nesuprato,ka daro,bet motina,jeigu eina i soda su kruva vaiku,tai tegul su tevu ar drauge,kad butu kam priziureti. Dabar nuketejo nieko nekalta gorila. Tikrai labai gaila.

bet.

bet. portretas
Kaip.taip ir proto netureti tam vaikui...juk ten vanduo ir duobe..kaip.jis nesusizeide..Dar man labai gaila Gorilos...jos tokios protingos...juk galejo du ukolus...ir greitai butu.uzmigusi..O tevai privalo vaikus saugoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių