Ebolos virusu Teksase užsikrėtusi slaugė atrodo pasveikusi

  • Teksto dydis:

Vienos Teksaso ligoninės slaugės, užsikrėtusios Ebolos karštine nuo ten gydyto vieno paciento iš Liberijos, kuris dabar jau miręs, organizme šio viruso nebeliko, trečiadienį pranešė jos šeima.

Slaugės Amber Vinson šeimos pranešime, kurį citavo keli JAV žiniasklaidos kanalai, sakoma, kad 29 metų moteris dar kurį laiką bus gydoma ligoninėje, tačiau panašu, kad tą mirtinai pavojingą liga ji jau įveikė.

„Amber ir mūsų šeima džiaugsmingai sutiko naujausią pranešimą apie jos būklę, – pranešime rašo jos motina Debra Barry (Debra Bari). – Visi žinome, kad bus būtinas tolesnis gydymas, kol Amber toliau atgauna jėgas, tačiau šie naujausi įvykiai išties atsakė į mūsų maldas ir dar vienu žingsniu priartino jos grįžimą į mūsų šeima namuose.“

A.Vinson bus perkelta į kitą skyrių Emory (Emorio) universiteto ligoninėje. Kol kas ji lieka sunkių užkrečiamųjų ligų skyriuje, nurodė jos šeima.

Ji buvo antroji iš dviejų slaugių, kurioms Ebolos viruso infekcija buvo diagnozuota po darbo su pacientu Thomas Ericu Duncanu (Tomu Eriku Dankanu), kuris vėliau mirė nuo hemoraginės karštinės „Texas Health“ prestbiterijonų ligoninėje.

A.Vinson atvejis sukėlė nerimą, kai paaiškėjo, kad po kontakto su Th.E.Duncanu ji buvo išskridusi komerciniu reisu į Ohają ir grįžo atgal, kol jai dar nebuvo diagnozuotas užsikrėtimas Ebolos virusu.

Kita tos pačios ligoninės slaugė Nina Pham (Nina Fam) tebegydoma Nacionalinio sveikatos instituto klinikoje Merilande, o jos būklė tebėra stabili.

Per didžiausią visų laikų Ebolos viruso protrūkį mirė jau per 4,8 tūkst. žmonių, daugiausiai Liberijoje, Gvinėjoje ir Siera Leonėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių