Apsinuodiję nekokybišku alkoholiu Ukrainoje jau mirė 23 žmonės

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 23 žmonės mirė apsinuodiję nekokybišku alkoholiu skurdžiose kaimo vietovėse Ukrainos rytuose, antradienį pranešė pareigūnai.

Rytinio Charkovo miesto prokuratūra informavo, kad per praėjusią parą apsinuodiję namine degtine mirė dar penki žmonės.

Anksčiau skelbta, kad nuo penktadienio skirtingose Charkovo srities vietose nekokybiški svaigalai pasiglemžė trylika gyvybių.

Dar penki žmonės mirė išgėrę „nelegalios degtinės, (išvarytos) iš grūdų“ kaimyniniame Donecko regione. Kai kuriuos šio regiono rajonus kontroliuoja prorusiški separatistai.

Kijevui pavaldžios regiono policijos biuras nurodė, kad mirtį sėjanti naminukė anksčiau buvo atgabenta iš Charkovo srities, kur iš viso 53 žmonėms prireikė medikų pagalbos dėl apsinuodijimo toksišku alkoholiu.

Pareigūnai sakė, kad Charkovo srityje buvo sulaikyti trys įtariamieji, maisto prekių parduotuvės savininkai. Jiems gresia nuo penkerių iki dešimties metų kalėjimo, jei bus pripažinti kaltais dėl nuodingų alkoholinių gėrimų gamybos.

Policija Charkovo srityje aptiko slėptuvę su distiliavimo aparatais, kurie, pareigūnų manymu, buvo naudojami gaminti naminę degtinę iš prastos kokybės ingredientų.

Ukrainos, vienos skurdžiausių Europos valstybių, kaimo vietovėse klesti prekyba nelegaliais alkoholiniais gėrimais.

Tačiau tokie masinio apsinuodijimo atvejai yra reti – kitaip negu kaimyninėje Rusijoje, kur nekokybiškas alkoholis kasmet nusineša tūkstančius gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vastas

Vastas portretas
Rusai kalti gerbiami benderos. Mažiau lakit ir viskas bus ok.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių