Vakarų sankcijos Rusijai dėl Ukrainos – apgailėtinai menkos, sako britų pareigūnas

  • Teksto dydis:

Iki šiol paskelbtos Vakarų šalių sankcijos Rusijai dėl jos mėginimų aneksuoti Ukrainai priklausantį Krymą yra apgailėtinai menkos, o Europos lyderiai turėtų kalbėti griežtesniu tonu su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu, antradienį pareiškė vienas aukšto rango Didžiosios Britanijos įstatymų leidėjas.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) paskelbė sankcijas kai kuriems Rusijos ir Ukrainos pareigūnams, atsakydamos į referendumą Kryme, atveriantį kelią V.Putinui padaryti tą regioną Rusijos Federacijos dalimi.

"Viskas, ką iki šiol yra padariusi tarptautinė bendruomenė - tai vizų sankcijos ir sąskaitų įšaldymas 22-23 asmenims. Toks atsakas apgailėtinas", - Britanijos parlamento Žvalgybos ir saugumo komiteto pirmininkas Malcolmas Rifkindas (Malkolmas Rifkindas) sakė nacionaliniam transliuotojui BBC.

M.Rifkindas, kuris yra svarbus veikėjas premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) Konservatorių partijoje, pareiškė, kad Jungtinės Valstijos ir ES turėtų griežčiau elgtis su V.Putinu. Pasak jo, būtų geriausia, jeigu Vakarų šalys paskelbtų "labai tvirtas finansines sankcijas".

"Gali būti, kad ... bus daug griežtesnis atsakas, įskaitant finansines sankcijas. Jeigu taip nutiktų, tai būtų teisingas atsakas", - aiškino įstatymų leidėjas.

"Tačiau girdžiu labai neraminančių ženklų, jog mažai tikėtina, kad šioje srityje bus pasiektas Europos konsensusas: jog mes galime pasakyti "Tik tuomet, jeigu Rusija įsiverš į rytų Ukrainą, iškils būtinybė žengti toliau." Toks atsakas būtų gėdingas ir labai pavojingas", - sakė M.Rifkindas.


Šiame straipsnyje: RusijaKrymasUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių