Ukrainos parlamentaro namuose atlikta krata įtarus, kad jis keliavo asmeniniais tikslais

  • Teksto dydis:

Ukrainos saugumo tarnyba SBU trečiadienį pranešė, kad atliko atliko kratą vieno iš parlamento narių namuose.

Įtariama, kad jis išvyko atostogauti į užsienį, nepaisydamas šalyje galiojančių apribojimų, draudžiančių pareigūnams karo metu keliauti asmeniniais tikslais.

Tyrėjų teigimu, Jurijus Aristovas keliavo į Lietuvą, kur lankėsi darbo tikslais, bet vėliau suklastojo nedarbingumo pažymą ir su šeima išvyko į Maldyvus.

SBU nurodė, kad į šią kelionę jis vyko prisidengdamas darbiniais reikalais.

Antradienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis griežtai reagavo į pranešimą, kuriame buvo paviešintas šis atvejis.

„Vieniems tai susiję su salomis ir kurortais karo metu, kitiems – su kišenių pildymu karo prievolės tarnyboje, tretiems – su kyšiais teismuose“, – teigė jis.

„Bet kokia vidinė išdavystė, bet koks „paplūdimys“ ar bet koks asmeninis praturtėjimas vietoj Ukrainos interesų kelia įniršį“, – pareiškė V. Zelenskis.

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras nurodė, kad tyrėjai iškėlė bylą dėl klastojimo. Už tai gresia laisvės atėmimo bausmė iki trejų metų.

Ukrainos parlamentas ketina surengti balsavimą dėl J. Aristovo, kuris taip pat yra Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotojas, atsistatydinimo. Aukščiausiosios Rados pirmininkas anksčiau sakė, kad J. Aristovas pateikė prašymą atsistatydinti iš parlamento nario pareigų.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, šalyje buvo kilę keli skandalai, susiję su aukšto rango Ukrainos pareigūnais.

Pirmadienį Ukrainoje buvo sulaikytas pareigūnas iš pietinio Odesos regiono, įtarus jį kyšininkavimu mainais už tam tikrų asmenų atleidimą nuo šaukimo į privalomąją karo tarnybą.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeSBUJurijus Aristovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių