Ukraina sako, kad ir toliau taikysis į Rusijos kariuomenę Belgorodo regione

  • Teksto dydis:

Ukraina trečiadienį pareiškė, kad ir toliau taikysis į Rusijos kariuomenę Belgorodo regione, praėjus kelioms valandoms po to, kai Maskva apkaltino Kyjivą numušus lėktuvą, kuriuo, pasak rusų, skraidinti dešimtys ukrainiečių belaisvių.

Pareiškime, kuriame nebuvo užsiminta apie incidentą, Ukrainos kariuomenė teigė, kad ji „toliau imsis veiksmų naikinti pristatymo priemones ir kontroliuoti oro erdvę, kad būtų pašalinta terorizmo grėsmė, taip pat ir Belgorodo–Charkivo kryptimi“.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau trečiadienį apkaltino Kyjivą numušus karinį transportinį lėktuvą su 65 ukrainiečių kariais, kurie turėjo būti iškeisti per apsikeitimą belaisviais.

Rusų ministerijos teigimu, lėktuvas buvo numuštas, kai skrido iš aerodromo netoli Maskvos į Belgorodą netoli Ukrainos sienos, kad nugabentų ukrainiečių karius apsikeitimui.

Ji tvirtino, kad į orlaivį pataikė priešlėktuvinės raketos.

Ukraina incidento nekomentavo, o naujienų agentūra AP negali patvirtinti, kas buvo lėktuve. Ukrainos pareigūnai įspėjo nesidalyti nepatikrinta informacija.

Ukrainos teisių ombudsmenas Dmytro Lubinecas, kuris yra tarp pareigūnų, atsakingų už apsikeitimą belaisviais, sakė, kad jo biuras atlieka tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių