„Spotify“ apskundė „Apple“ dėl nesąžiningos konkurencijos

Švedijos muzikos transliavimo milžinas „Spotify“ pranešė Europos Komisijai (EK) pateikusi skundą dėl „Apple“, kuriame kaltina Jungtinių Valstijų bendrovę ribojant konkurenciją internetinės muzikos rinkoje.

„Pastaraisiais metais „Apple“ įvedė „App Store“ taisykles, kurios tyčia riboja pasirinkimą ir inovacijas - įmonė iš esmės vaidina ir žaidėjo, ir arbitro vaidmenį, taip padarydama žalos kitiems programėlių kūrėjams“, - pranešime sakė „Spotify“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Danielis Ekas.

D. Eko teigimu, „Spotify“ nesėkmingai bandė išspręsti klausimus tiesiogiai su „Apple“, o dabar ragina Europos Komisiją „imtis veiksmų užtikrinti sąžiningą konkurenciją“.

Prieš dešimtmetį Švedijos paleistas „Spotify“ turi 207 mln. vartotojų visame pasaulyje, 97 mln. jų yra už muziką mokantys prenumeratoriai. Pasak D. Eko, „Apple“ platforma daugiau nei milijardui žmonių buvo vartais į internetą, o įmonėms kaip „Spotify“ - konkurentu.

„Teoriškai, viskas gerai, bet „Apple“ atveju, jie ir toliau kur tik galėdami suteikia sau nesąžiningą pranašumą“, - sakė „Spotify“ vadovas.

„Apple“ reikalauja iš „Spotify“ ir kitų skaitmeninių paslaugų teikėjų 30 proc. mokesčio nuo kiekvieno klientų įsigijimo, atlikto per „Apple“ sistemas. Anot D. Eko, „Spotify“ atsisakė mokėti mokestį, kad nereikėtų dirbtinai didinti „Spotify“ prenumeratos kainos aukščiau nei „Apple Music“ prenumeratos kaina.

„Jei mes pasirenkame nesinaudoti „Apple“ mokėjimo sistema ir nemokame mokesčio, „Apple“ mums įveda keletą techninių ir vartotojo patirčiai kenkiančių apribojimų. Pavyzdžiui, jie apriboja mūsų bendravimą su klientais - įskaitant ir pasiekiamumą už programėlės ribų“, - JAV technologijų milžiną kaltino „Spotify“ direktorius.

Pasak D. Eko, „Spotify“ neieško išskirtinio elgesio su bendrove, tačiau, tikino jis, „mes visi, taip pat ir „Apple Music“, turime laikytis tų pačių taisyklių ir apribojimų“.


Šiame straipsnyje: SpotifyApplekonkurencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių