Šiaurės Korėja: Japonijos premjeras pasiūlė aukščiausiojo lygio susitikimą su Kim Jong Unu

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja pareiškė, kad Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida) pasiūlė surengti aukščiausiojo lygio susitikimą su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu).

Pastarojo įtakingoji sesuo Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) šiuos komentarus išsakė pirmadienį valstybinės žiniasklaidos išplatintame pranešime.

Kim Yo Jong teigimu, F. Kishida pasinaudojo nenurodytu kanalu, kad perduotų savo poziciją, jog nori kuo greičiau susitikti su Kim Jong Unu. Ji pridūrė, kad dvišalių santykių gerinimas priklauso nuo Japonijos.

Pasak jos, jei F. Kishida ir toliau sieks išspręsti įtariamų Šiaurės Korėjos įvykdytų Japonijos piliečių pagrobimų klausimą, jis neišvengs kritikos, kad derybomis siekia tik padidinti savo populiarumą.

Pats Japonijos premjeras derybas su Šiaurės Korėja pirmadienį pavadino svarbiomis.

„Japonijos ir Šiaurės Korėjos santykiams svarbios aukščiausio lygio derybos, kad būtų išspręsti tokie klausimai kaip pagrobimai“, – parlamente sakė F. Kishida, turėdamas omenyje pagrobimus, įvykdytus praėjusio amžiaus aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje.

„Todėl, kaip jau sakiau anksčiau, mes įvairiais būdais kreipiamės į Šiaurės Korėją tiesiogiai mano kontroliuojamu lygmeniu“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių