Saulės užtemimas koreguos rinkėjų registraciją

  • Teksto dydis:

Nors ateinantį pirmadienį, balandžio 8-ąją, daugelio akys bus nukreiptos į visišką saulės užtemimą, Indianos valstijos gyventojai taip pat turėtų nepamiršti rinkėjų registracijos artėjančiuose pirminiuose JAV prezidento rinkimuose. Indianoje galutinis registracijos terminas yra tą pačią dieną kaip ir saulės užtemimas, kuris užtemdys didžiąją valstijos dalį.

Ateinantį pirmadienį daugelis Indianos rinkimų apygardų biurų dėl saulės užtemimo nedirbs, tad kai kuriems rinkėjams registracijos terminas gali būti pratęstas dėl šios išimties.

Jei apygardos biuras dirbs užtemimo dieną, terminas asmeninei registracijai nepratęsiamas, o gyventojai turės pateikti prašymus iki biuro darbo dienos pabaigos.

Todėl Indianos gyventojai raginami pasiteirauti savo apygardos biuro darbo laiko.

Rinkimų skyriaus direktorė Angela Nussmeyer teigė, kad neturi duomenų, kiek apygardų dėl užtemimo pakeitė darbo laiką.

Nors rinkėjų registracijos terminas gali būti perkeltas, registracijos internetu terminas išlieka toks pat.

Norėdami užsiregistruoti artėjantiems pirminiams rinkimams, gyventojai turi pateikti paraiškas internetu iki balandžio 8 d. 23.59 val.

Visoje Indianos valstijoje bus matomas bent dalinis užtemimas, o 185 km pločio visiško užtemimo kelias nusidrieks per didelę centrinės ir pietinės Indianos valstijos dalį.

Tai esą ypatinga diena kosmoso entuziastams.

Visuotinio užtemimo trajektorijoje bus Tere Hoto, Indianapolio, Blumingtono ir Mansio miestai.

Tikimasi, kad šis dangaus reiškinys paskatins didelį turizmą valstijoje.

Rinkimų skyriaus naujienlaiškyje pažymima, kad nepriklausomai nuo to, ar apygarda bus uždaryta užtemimo dieną, išankstinis balsavimas nevėluos ir prasidės antradienį atidarius apygardos biurą.

Pirminiai JAV prezidento rinkimai Indianoje vyks gegužės 7 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių