Prancūzijos ministras Indijoje užbaigs sandorį dėl naikintuvų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos gynybos ministras Jeanas-Yvesas Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) ketvirtadienį išvyko į Delį, kur turėtų pasirašyti ilgai atidėliotą sutartį dėl 36 naikintuvų „Rafale“ pardavimo Indijai.

Ministro delegacijoje yra ir Prancūzijos gynybos sektoriaus milžinės „Dassault“ generalinis direktorius Ericas Trappier (Erikas Trapjė), pranešė delegaciją lydintis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Paryžius dar nepatvirtino susitarimo, kuriam trečiadienį pritarė Indijos ministro pirmininko Narendros Modi (Narendros Modžio) vyriausybės saugumo komitetas. Tuo metu prancūzų vyriausybės atstovas Stephane Le Follis (Stefanas le Folis), pareiškė, kad Prancūzija laukia, kol apie pritarimą „bus pranešta oficialiai“.

Tačiau vienas aukšto rango Indijos gynybos ministerijos pareigūnas sakė, kad J.Y.Le Drianas ir jo Indijos kolega Manoharas Parrikaras (Manoharas Parikaras) sutartį turėtų pasirašyti penktadienį.

Ilgai laukta sutartis yra didžiausias sandoris nuo pernai, kai Egiptas ir Kataras užsisakė po 24 „Rafale“ lėktuvus.

Derybas dėl naikintuvų pirkimo Indija pradėjo prieš ketverius metus. Tuomet ji ketino pirkti 126 naikintuvus „Rafale“, bet per atkaklias ir kankinančias derybas dėl lėktuvų kainos ir jų surinkimo Indijoje galimybės, užsakomų naikintuvų skaičius drastiškai pamažėjo.

Sandorio detalės „paaiškės po sutarties pasirašymo“, sakė Indijos pareigūnas.

Remiantis „Press Trust of India“ pranešimu, sandorio vertė turėtų siekti 7,9 mlrd. eurų.


Šiame straipsnyje: PrancūzijaIndijanaikintuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių