Popiežius perspėja, kad klimato kaita pavers Žemę dykuma ir šiukšlynu

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį paragino vyriausybes laikytis savo įsipareigojimų pažaboti klimato kaitą ir perspėjo, kad netvarus vystymasis ir klestintis vartojimas gali paversti Žemę milžiniška „nuolaužų, dykumų ir atliekų“ krūva.

Pontifikas penktadienį kreipėsi į Vatikano konferencijos, surengtos minint trečiąsias jo enciklikos dėl klimato kaitos „Laudato si“ išleidimo metines, dalyvius. Tame dokumente, pasirodžiusiame prieš 2015-ųjų Paryžiaus klimato konferenciją, popiežius sako, kad reikia imtis skubių veiksmų planetai gelbėti.

Pranciškus paragino vyriausybes gerbti savo įsipareigojimus pagal Paryžiaus klimato susitarimą ir sakė, kad tokios institucijos kaip Tarptautinis valiutos fondas ir Pasaulio bankas turi atlikti svarbų vaidmenį, ragindamos imtis reformų, skatinančių tvarų vystymąsi.

„Esama tikro pavojaus, kad ateities kartoms paliksime tik nuolaužas, dykumas ir atliekas“, – perspėjo Pranciškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
nejaugi dievas leis taip atsitikti? juk viskas jo valioje, o ne žmonių. Popiežius tai turėtų žinoti

Anonimas

Anonimas portretas
Sitas durnius nieko nepakeis ir taskas.Gyvena snekedamas ir dykai.Niekas neklauso ir neklausys.Nes patys gejais pavirte.

toliau bus dar baisiau

toliau bus dar baisiau portretas
cia dievo bausme viai zmonijai ,nes nebera nieko svento zemeje,kas per zmones dabar,pasaulis isprotejo tik pinigai dvasinio peno nera,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių