Po nuogybių vakarėlio – Rusijos įžymybių atsiprašymai: kartais visi įeiname ne pro tas duris

  • Teksto dydis:

Didžiulio karo laivo prie Krymo netekusios Rusijos pajėgos ėmėsi keršto. Plačiau – LNK reportaže.

Okupantai į Ukrainą trečiadienio naktį paleido kone pusšimtį dronų. Numušti pavyko 22. Iš nenumuštųjų daugelis jų smogė netoli fronto esančioms teritorijoms, įskaitant Chersoną.  Rusijos pajėgos atakavo pietinę miesto traukinių stotį, kur apie 140 civilių laukė evakuacinio traukinio. Žmones spėta evakuoti, bet per antskrydį policininkas, dviejų vaikų tėvas vis dėlto žuvo. Du pareigūnus ir kelis civilius sužeidė skeveldros. Pažeisti tinklai, apie 70 proc. namų liko be elektros energijos.

Tragiška naktis ir Odesos pakraštyje. Ten numuštas dronas krito ant sodybų, kilo gaisras. Žuvo žmogus, o trys asmenys nukentėjo.

Šios keršto atakos Vladimiro Putino armija griebėsi, kai ankstesnę naktį Krymo uoste stovėjęs rusų karo laivas buvo suniokotas raketomis. 33 Rusijos jūrininkai dingo be žinios.

Bet Rusijos elitui – dabar pats atgailos metas. Tačiau ne dėl to, kas dedasi fronte, o dėl nuogybių. Naktinį klubą „Mutabor“ policija šturmavo patriotams pasiskundus, kad ten skleidžiama ne tik LGBTQ propaganda, bet ir garsenybės plikais užpakaliais šėlsta, kai karas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Renginyje, organizuotame televizijos laidų vedėjos Nastios Ivlejevos, dalyvavo aibė V. Putino šalininkų: Filipas Kirkorovas, Ksenija Sobčiak, Lolita Miliavskaja. Po policijos šturmo žvaigždės tylėjo savaitę, galiausiai pasipylė atsiprašymų lavina.

„Atšaukimas artistų, kurie ten dalyvavo, yra kvailystė. Kam dalyvius dėl nesąmonių versti nusikaltėliais? Galiu kalbėti tik apie save. Nieko nenorėjau įžeisti. Jei ką įskaudino mano išvaizda, atsiprašau. Myliu savo šalį“, – sakė žurnalistė K. Sobčiak.

Atgailavo ir F. Kirkorovas, kad įėjo ne pro tas duris.

„Teisintis nevyriška, todėl atsakysiu, kad kiekvieno gyvenime būna akimirkų, kai įeina ne pro tas duris. Šiais sunkiais herojų laikais mano kalibro artistas neturi taip neatsakingai elgtis dėl renginių. Aš esu patriotas. Aš niekur neišvykau ir neišdaviau. Pripažįstu padaręs klaidą“, – sakė dainininkas F. Kirkorovas.

Bet atsiprašymai pavėluoti – prasidėjo nusidėjėlių linčiavimas. Rusijoje atšaukiami jų naujametiniai šou ir koncertai.

„Žinote, kuo gyvas žmogus skiriasi nuo numirėlio? Gyvas analizuoja ir daro išvadas, mokosi iš klaidų“, – sakė atlikėja Lolita Miliavskaja.

Kitos „teisingos“ žvaigždės kelia bylą ir reikalauja kompensacijos už moralinę žalą. Pinigai neva keliaus fondui „Tėvynės gynėjai“.

„Sakoma, kad Rusija moka atleisti, jei taip, labai norėčiau paprašyti antro šanso“, – sakė laidų vedėja N. Ivlejeva.


Šiame straipsnyje: Rusijanuogybėskaras UkrainojeFilipas KirkorovasKsenija SobčiakLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių