Paryžius paneigė Rusijos pranešimus apie prancūzų samdinius Ukrainoje

Paryžius ketvirtadienį paneigė Rusijos pranešimus, esą ji bombardavo Prancūzijos „samdinius“ rytų Ukrainos Charkivo mieste, ir pareiškė, kad nesinaudoja ginkluotų samdinių paslaugomis.

„Prancūzija neturi jokių „samdinių“ nei Ukrainoje, nei kur nors kitur, priešingai nei kai kas“, – AFP sakė Užsienio reikalų ministerija, pavadinusi šį teiginį „dar viena nerangia Rusijos manipuliacija“.

Trečiadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad sausio 16 dieną jos kariuomenė smogė „užsienio kovotojams Charkivo mieste, kurių branduolį sudarė prancūzų samdiniai“. Ministerija teigė, kad per ataką žuvo dešimtys užsienio kovotojų ir dar daugiau buvo sužeista, tačiau įrodymų nepateikė.

Antradienio smūgiai sugriovė daugiaaukštį pastatą Charkivo centre ir paliko krūvą nuolaužų, išbarstytų gatvėje. Vietos valdžios institucijos pranešė, kad buvo sužeista 17 civilių, o Charkivo regiono gubernatorius Olegas Synehubovas teigė, kad karinių taikinių rajone nebuvo.

„Nors Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad nukovė „prancūzų samdinius“, iš tikrųjų buvo smogta į gyvenamuosius namus, energetikos objektus ir medicinos įstaigas“, – stebėtojų grupė „All Eyes on Wagner“ rašė socialiniame tinkle „X“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių