Pandemijos priežastis

Pasaulio perdėta reakcija į ne tokį jau pavojingą A(H1N1) viruso sukeliamą gripą, pasak kai kurių specialistų, yra sėkminga viešųjų ryšių kampanija, kurią įgyvendino Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialistai. Kai kurie jų, tiesiogine šio žodžio prasme, yra susiję su vakcinos gamintojais.

PSO, kaip teigiama, paskelbė šio gripo pandemiją spaudžiama kai kurių šioje organizacijoje dirbančių ekspertų grupės. Šiai grupei vadovauja gydytojas iš Olandijos Albertas Ostenhausas. Dabar dėl jo veiklos vyksta tyrimas, mat paaiškėjo, jog jis gauna atlyginimus iš karto keliose įmonėse, kurios gamina vakcinas nuo kiaulių gripo.

Kai kurie kiti PSO patarėjai taip pat yra vaistus gaminančių įmonių, tokių kaip "Roche", "RW Johnson", "SmithKline" ir "Beecham Glaxo Wellcome", patarėjai. Minėtos įmonės gavo daugiausia užsakymų gaminti vakciną.

PSO atstovas spaudai Gregory Hertlas, komentuodamas šią informaciją, pareiškė, kad neįmanoma atsisakyti geriausių ekspertų paslaugų tik dėl to, kad jie finansiškai suinteresuoti, jog būtų pasirinkta viena ar kita kovos su įvairiomis ligomis strategija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių