Norvegija apie karą Gazos Ruože: nėra aiškios politinės idėjos, kaip jis turėtų baigtis

Norvegijos ministras pirmininkas Jonas Gahras Støre išreiškė didelį pesimizmą dėl karo Gazos Ruože ir, duodamas interviu žiniasklaidai, teigė, kad Gazos Ruože itin smarkiai kenčia vaikai ir kad konflikto pabaigos nematyti.

„Tai karas, kuris, mano manymu, vykdomas vadovaujantis labai stipria karine logika, tačiau be aiškios politinės idėjos, kaip jis turėtų baigtis“, – ketvirtadienio vakarą Norvegijos transliuotojui NRK sakė J. G. Støre.

Paklaustas, ką mano apie Izraelio vykdomą intensyvų siauro pakrantės ruožo bombardavimą, J. G. Støre atsakė: „Manome, kad tai yra tarptautinės karo teisės, t. y. kad civiliai gyventojai turi teisę į apsaugą, pažeidimas“.

Pasak jo, visi tarptautinės karo teisės pažeidimai yra smerktini, tačiau ar jie laikytini karo nusikaltimais, turi nuspręsti teismai.

Tai karas, kuris, mano manymu, vykdomas vadovaujantis labai stipria karine logika, tačiau be aiškios politinės idėjos, kaip jis turėtų baigtis.

Spalio 7 dienos „Hamas“ išpuoliai buvo siaubingi ir nepateisinami teroristiniai išpuoliai prieš civilius gyventojus, o Izraelis turi teisę į savigyną, sakė Norvegijos premjeras.

Tačiau didelis klausimas, kaip Izraelio veiksmai Gazos Ruože gali suteikti valstybei saugumo ilguoju laikotarpiu. „Vaikai, išgyvenę šį pragarą Gazoje, ateityje negalės su tuo susitaikyti“, – sakė jis.

Norvegija praeityje tarpininkavo Artimųjų Rytų konflikte: 1993 metais Vašingtone po ilgų ir slaptų derybų buvo pasirašyti Oslo susitarimai. Vis dėlto konflikto pabaiga taip ir liko tolimoje perspektyvoje.

Vienintelis sprendimas yra dviejų valstybių sprendimas, sakė J. G. Støre, pridurdamas, kad būtų naivu manyti, jog šis sprendimas bus greitas ir lengvas.

J. G. Støre sakė nematąs priežasčių optimizmui ir manąs, kad padėtis tik blogės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejaugi

Nejaugi portretas
negali sustabdyti Gazos ruožo gyventojų genocido, kur daugiausia kaip rašo žūsta vaikai ,moterys. Kokios žydams privilegijos žudyti, taikius gyventojus tuo labiau vaikus, gevalt! Kur ritasi pasaulio tautos.

Norvegijos pirmininkas ne modernus,

Norvegijos pirmininkas ne modernus, portretas
karą ŽYDAI baigs , kai viską sunaikins

Platonas

Platonas portretas
Manau zydu planas visiskai aiskus. ;)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių