N. Sarkozy šaukia krizės pasitarimą Prancūzijos dešiniesiems gelbėti

  • Teksto dydis:

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) rengia susitikimą su skandalo įtrauktu konservatorių kandidatu Francois Fillonu (Fransua Fijonu) ir galimai jį pakeisiančiu veikėju, ir ieškos sprendimo krizei, galinčiai sutriuškinti šalies dešiniuosius.

Pasak N.Sarkozy, dabartiniai nesutarimai, susiję su F.Fillono sprendimu neatsisakyti savo prezidentinių ambicijų, nors jam ketinama pateikti kaltinimus korupcija, yra naudingi kraštutiniams dešiniesiems. N.Sarkozy sakė, kad ši situacija „negali tęstis“ ir kad ji „kelia didelį nerimą tarp Prancūzijos žmonių“.

Nepaisydamas to, kad daug jo sąjungininkų konservatorių pastarosiomis dienomis jį paliko, F.Fillonas pažadėjo tęsti kovą už prezidento postą.

Tačiau F.Fillono Respublikonų partija pavojingai nesutaria dėl jo kandidatūros, o jo politinis komitetas pirmadienį rengia skubų susitikimą.

Daug konservatorių nori, kad vietoje F.Fillono prezidento rinkimuose dalyvautų buvęs premjeras Alainas Juppe (Alenas Žiupė), bet pastarasis pirmadienį pareiškė, kad nekandidatuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių