Meksiko oro uoste nušauti trys policininkai

Meksiko tarptautiniame oro uoste pirmadienį per chaotišką susišaudymą, kuris kilo bandant areštuoti įtariamus narkotikų kontrabandininkus, nušauti trys federalinės policijos nariai, pranešė pareigūnai ir liudininkai.

Šaudymas žmonių pilnoje kavinių zonoje prasidėjo maždaug 8 val. 50 min. vietos (16 val. 50 min. Lietuvos) laiku. Panikos apimti keliautojai ieškojo priedangos, puolė slėptis tualetuose.

Meksikoje pastaraisiais metais neslopsta su narkotikų kontrabanda susijusių nužudymų banga, bet gaujų smurtas daugiausiai reiškėsi palei JAV sieną ir didžiuosiuose uostuose. Jokių ankstesnių išpuolių Meksiko tarptautiniame oro uoste pareigūnai neprisimena.

Federalinė policija vėlai pirmadienį pranešė, kad įtariamieji tikriausiai buvo oro uosto policininkai, priklausantys narkotikų kontrabandos tinklui, kuris apima korumpuotus pareigūnus. Pranešime nurodoma, kad įtariamieji pradėjo šaudyti norėdami išvengti sulaikymo.

Du federalinės policijos pareigūnai mirė iš karto, o trečias - ligoninėje.

„Jie visi buvo policijos pareigūnai, (jie) šaudė vieni į kitus, (tai) bent jau (buvo) žmonės su uniformomis“, - televizijai „Milenio“ pasakojo viena moteris.

„Mes puolėme ant grindų - keturi civiliai žmonės šaudė į policiją“, - radijui „Formato21“ sakė kita moteris.

Policija nenurodė, ar įtariamieji galėjo vilkėti policininkų uniformas.


Šiame straipsnyje: MeksikaMafija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių