Manoma, kad Šiaurės Korėjos lyderiui suėjo 40 metų

Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui tikriausiai suėjo 40 metų – tačiau valstybės aparatas nekomentuoja spėlionių užsienyje dėl šalies vadovo gimtadienio. Valstybinė žiniasklaida pirmadienį pranešė apie Kim Jong Uno apsilankymą vienoje pavyzdinėje paukščių fermoje su dukra sekmadienį. Žiniasklaida taip pat liaupsino pasiekimus statybų pramonėje, kurie pasiekti vadovaujant Kim Jong Unui. Tačiau apie jo gimimo dieną neužsiminta nė žodžiu.

Taip pat nebuvo informacijos, kad būtų buvę didesnių švenčių. Pietų Korėjos duomenimis, 1984 m. sausio 8–oji laikoma labiausiai tikėtina Kim Jon Uno gimimo data. Pchenjanas to nėra patvirtinęs. Šiaurės Korėja nėra linkusi pabrėžti Kim Jong Uno gimtadienio, žurnalistams Seule sakė Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas.

Kodėl Kim Jong Uno gimtadienis šalyje nėra plačiai minimas, neaišku. Jo tėvo Kim Jong–ilo ir senelio Kim Il–sungo gimimo dienos buvo švenčiamos kaip svarbios šventės. Iš savo mirusių pirmtakų Kim Jong Unas perėmė ir šeimos kultą. Kim Jong Unas prie šalies vairo stojo po tėvo mirties 2011 m. pabaigoje.

Pietų Korėja ankstesniais metais kaip galimą priežastį atsisakyti iškilmių vadovo gimtadienio proga nurodydavo sudėtingą bendrą izoliuotos šalies ekonominę situaciją. Už branduolinio ginklo programą Pchenjanui yra įvestos tarptautinės sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikiname

Sveikiname  portretas
ir linkime kaip rusai sako "čtob chui stojal i dengi byli "

Ūra.

Ūra. portretas
Sveikiname.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių