Karšta saulė nuo nelaimių neapsaugo

Karšta saulė nuo nelaimių neapsaugo

Vasara – šiltų ir saulėtų dienų bei atostogų metas. Ato-stogauti traukiame kas kur: vieni į kaimo sodybas, kiti – į egzotiškus kraštus. Tačiau įsisukę į atostogų karštinę, dažnai pamirštame apdairumą ir dėl to nukenčiame patys arba mūsų turtas.

„Per atostogas žmonės tikisi patirti tik džiugių akimirkų, tačiau, deja, nuo nelaimių niekas nėra apsaugotas. Net ir mažiausias sužeidimas ar nesklandumas gali ne tik sugadinti visas atostogas, bet ir padaryti rimtų finansinių nuostolių“, – sakė vienos didžiausių šalies draudimo bendrovės „If draudimas“ Klaipėdos atstovybės direktorė Jūratė Stauskienė.

Anot J. Stauskienės, keliaujantiems į užsienį neužtenka vien susikrauti kelionės lagaminą, užsisakyti kelionės bilietus ir pasidomėti paso galiojimu užsienyje. Vykstant į svetimą šalį derėtų pasidomėti ir kelionių draudimu, kuris išvaduotų nuo nepageidaujamų nemalonumų. Kelionių draudimas ne tik kompensuoja gydymo išlaidas, įvykus nelaimingam atsitikimui ar ūmios ligos atveju, bet ir gali atlyginti žalą, padarytą bagažui, ir net nuostolius dėl nutrauktos ar atšauktos kelionės.

Labai svarbu, ar draudimo kompanija, kurioje apsidraudžiate, užsienio šalyse turi patikimą partnerį – juk visos Jūsų draudimo bendrovės atstovybės liko toli Lietuvoje. Štai, pavyzdžiui, „If draudimo“ partnerė – tarptautinė asistavimo kompanija „SOS International“ – Lietuvos bendrovės klientams užsienyje suteikia visą reikiamą informaciją bei finansinę paramą, kad nemalonūs rūpesčiai kuo mažiau sutrukdytų atostogas.

Kita vertus, planuojant atostogas ar net netolimą kelionę į Lietuvos kurortus, reikia nepamiršti, kad teks palikti be priežiūros namus ir visą juose esantį turtą. Tuščiuose namuose gali nutikti bet kas – dėl neužsukto čiaupo viryklės gali kilti gaisras, o kaimynas iš viršutinio aukšto gali užlieti vandeniu. Namus gali nuniokoti net ir gamtos stichija – pavyzdžiui, praėjusią vasarą Lietuvos žmonių turtas ypač kentėjo nuo stiprių liūčių ir vėjo. Tuomet daugelis Lietuvos gyventojų nesitikėjo tokių gamtos išdaigų ir neapsidraudė, o vėliau patyrė tūkstančius litų nuostolių.

Ir, žinoma, tam, kad nemalonūs rūpesčiai kuo mažiau trikdytų brangų atostogų laiką, verta pasidomėti, ar greitai draudimo kompanija atlygintų patirtą žalą.

„Vasarą įvykus nelaimei, visi stengiasi kuo greičiau sutvarkyti formalumus ir gauti draudimo išmoką. Daugelį žalų atlyginame per 24 valandas nuo to momento, kai gauname visus draudiminį įvykį patvirtinančius dokumentus. Kartais dalį išmokos sumokame ir avansu“, – teigė J. Stauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gertruda

gertruda portretas
nu jo as tai jau taip idegiau kad krc jau visai lupausi
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių