Julija Tymošenko iš kalėjimo pervežta į ligoninę

Kalinama Ukrainos opozicijos lyderė Julija Tymošenko trečiadienį iš kalėjimo buvo pervežta į ligoninę, kur ją gydys komanda su vienu vokiečių gydytoju, pranešė kalėjimų administracija.

„Tymošenko buvo perkelta iš savo pataisos kolonijos į ligoninę gydymo kursui, kurį rekomendavo tarptautinė medicininė komisija“, - sakoma administracijos pranešime.

Pareigūnai viliasi, kad J.Tymošenko perkėlimas į ligoninę už kalėjimo teritorijos ribų sušvelnins didėjančią diplomatinę krizę dėl elgesio su ja, kuri gali užtemdyti Ukrainoje vyksiančias Europos 2012 metų futbolo čempionato rungtynes.

Kalėjimų administracija pranešė, kad buvusi premjerė 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku išvyko iš kalėjimo šalies rytuose esančiame Charkove ir po valandos atvyko į tame pačiame mieste esančią valstybinę geležinkeliečių ligoninę.

Korespondentai tuo laiku matė į ligoninės teritoriją įvažiuojančią keturių automobilių koloną, kurios priekyje važiavo kelių policijos automobilis. Kiek anksčiau reporteriams buvo nurodyta išeiti iš ligoninės teritorijos.

Kalėjimų administracija nurodė, kad pervežimo metu J.Tymošenko dėl savo sveikatos nesiskundė. „Pasak gydytojų, jos sveikatos būklė pastarosiomis dienomis nepablogėjo“, - sakoma pranešime.

Charkovas yra vienas iš keturių Ukrainos miestų, kuriuose kitą mėnesį vyks dalis futbolo čempionato rungtynių. Šis drauge su Lenkija rengiamas čempionatas Ukrainai yra didžiausia galimybė pasireklamuoti nuo pat Sovietų Sąjungos žlugimo ir nepriklausomybės paskelbimo.

J.Tymošenko, nesutaikoma prezidento Viktoro Janukovyčiaus priešininkė, spalį buvo nuteista septynerius metus kalėti dėl piktnaudžiavimo valdžia. Jos teismo procesą dėl politinių gaidelių griežtai kritikavo JAV ir Europos Sąjunga (ES).

Opozicijos lyderės dukra, 32 metų Jevgenija Tymošenko, antradienį paskelbė, kad jos motina sutiko nutraukti bado streiką ir atsigulti į Charkovo ligoninę, kur ją turi gydyti vokiečių gydytojas Lutzas Harmsas (Lucas Harmsas).

Anksčiau J.Tymošenko reikalavo leisti jai gydytis užsienyje, nes nuogąstavo, kad Ukrainos ligoninėje gali būti tyčia užkrėsta ar nunuodyta.

Opozicijos lyderei diagnozuota stuburo išvaržą, bet jos šalininkai sako, kad dar prieš paskelbdama bado streiką ji buvo labai silpna ir negalėjo vaikščioti.

Ukraina antradienį buvo priversta atsisakyti planų vėliau šią savaitę surengti regiono viršūnių susitikimą, nes dauguma jo dalyvių pranešė neatvyksiantys dėl elgesio su 2004-ųjų Oranžinės revoliucijos lydere.

Šiai diplomatinei krizei didėjant, visi ES komisarai ketina boikotuoti Ukrainoje vyksiančias futbolo čempionato rungtynes, o Vokietija neatmetė ir savo ministrų boikoto tikimybės. Tai gali būti didžiulis smūgis Kijevui.


Šiame straipsnyje: Julija Tymošenko

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
krokodilo ašaros

Korupcinė valdymo sistema

Korupcinė valdymo sistema portretas
Prezidentinis valdymas yra žiaurus, netobulas, neperspektyvus. Silpna moteris padarė klaidą, tai reikėjo atitaisyti ir nebausti. Valstybinio lygio nuskaltimas turi kristi ant visos korupcinės sistemos. Milijardus kaupti pavieniams asmenims - nevalia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių