JT agentūros: Gazos Ruože kas 10 minučių miršta vaikas, ligoninėse – siaubo scenos

Saugumo situacija Gazos Ruože „blogėja valandomis“, – vaizdo ryšiu iš Rafos prie sienos su Egiptu pranešė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas regione Richardas Peeperkornas. „Kas 10 minučių Gazoje žūsta vienas vaikas“, – sakė jis.

JT vaikų organizacijos UNICEF atstovas spaudai Jamesas Elderis kritiškai vertino Izraelio raginimus civiliams gyventojams palikti tam tikras regiono dalis ir pereiti į specialias zonas.

„Tai yra maži dykviečių lopinėliai, gatvių kampai, šaligatviai ar pusiau pastatyti pastatai. Ten nėra vandens, patogumų, nėra pastogės nuo šalčio ir lietaus, nėra sanitarinių sąlygų. Vadinamosioms saugioms zonoms gresia pavojus tapti ligų zonomis“, – sakė jis, pabrėždamas, kad Izraelis, kaip okupacinė valdžia, turi pareigą teikti maistą, pastogę ir vaistus.

Šios zonos nėra racionalios, sakė J. Elderis: „Jos yra neįmanomos, ir manau, kad valdžios institucijos tai supranta“. Jis apkaltino Izraelio valdžios institucijas „mirtinu“ abejingumu Gazos Ruožo vaikų ir moterų atžvilgiu.

R. Peeperkornas sakė, kad PSO buvo priversta evakuoti du sandėlius Kan Junise, Gazos Ruožo pietuose, po to, kai Izraelio kariuomenė (IDF) pranešė, kad ten gali vykti kovos. Pirmadienį IDF paneigė raginusi evakuoti sandėlius.

R. Peeperkornas aprašė „siaubo scenas“ keliose dar likusiose ligoninėse, kuriose pacientų yra dvigubai daugiau nei lovų, o sunkiai sužeisti pacientai negydomi guli ant grindų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne miršta

Ne miršta portretas
O yra nužudomas sionistų.

Vienu žodžiu

Vienu žodžiu portretas
ne kažką.

Henrikui

Henrikui portretas
o čia ne žmonių naikinimas?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių