J. Stoltenbergas: Baltijos šalims nėra jokios grėsmės

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sako, kad Aljansas nemato „jokio artėjančio pavojaus“ – įprastinio karinio puolimo Baltijos jūros regione.

„Esame sunerimę“ dėl Rusijos veiksmų ir galimų ketinimų, pažymėjo jis, bet tuo pačiu metu „svarbu tai, kad mes nedramatizuojame šios situacijos“.

Pastaruoju metu NATO karinės pajėgos dislokuojamos šalyse šalia Rusijos sienų, nes Maskvai aneksavus Krymą, nuogąstaujama, kad kitas įsiveržimas gali būti į Baltijos šalis.

J. Stoltenbergas penktadienį pasakė, kad 28 šalių Aljansas mato „beveik visą laiką“ teroro ir kibernetinių atakų grėsmę, bet nėra jokių užuominų apie galimą „įprastinį karinį puolimą prieš kurią nors NATO šalį ar net Baltijos šalis“.

Jis lankosi Kopenhagoje, susitiko su Danijos vyriausybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pb

pb portretas
juk GAIDYS ant tvoros irgi drąsiai gieda--iki nepasirodo VANAGAS

burokas

burokas portretas
tai lygu aspirinui... ruostis sunkiems laikams... gal net teks pagalvoti apie sugrizima i moskoliu sfera: teks atsiprasyti ... kitaip galim netekti ir Vilniaus. nors Kaunas vertas buti sostine!

Jotautas

Jotautas portretas
gaila, kad priviso tų šunaujų. Ir Lietuvos, gaila, niekas nepuola. Gruziją užpuolė, Ukrainą užpuolė, o Lietuvos kaip ne, taip ne. O dar ta Merkel su Trampu nutarė palaikyti gerus santykius su Maskva. Na, tada tikrai Lietuvos niekas nebepuls. Na, ko tas Putinas miega ? Visa viltis, kad prieš rinkimus gal pabus. O, kaip gerai - atvažiuos pas mus draugiški Kremliaus tankai. Ir aš su Jules ir Tru, priskynę bobramūnių glėbį, sutiksime. Kaip 1940. Širdis apsala pagalvojus, kaip tada buvo gyventi geriau.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių