Italijos teismas pirmą kartą pripažino homoseksualių asmenų santuoką

Roma, balandžio 10 d. (AFP-BNS). Italijos teismas trečiadienį pirmą kartą šalies istorijoje pripažino tos pačios lyties asmenų porą susituokusia.

Italijoje homoseksualių asmenų sąjungos oficialiai nepripažįstamos.

Groseto miesto Toskanoje teismas nurodė miesto tarybai užregistruoti tą porą, kurios vestuvės įvyko 2012 metais Niujorke, kaip susituokusią.

Šią teismo nutartį džiugiai sutiko homoseksualių asmenų teisių gynėjai, kurie ją vadino istorine.

„Tai beprecedentis atvejis mūsų šalyje“, - žurnalistams sakė Demokratų partijos senatorius ir buvęs didžiausios šalyje gėjų organizacijos „Arcigay“ vadovas Sergio Lo Giudice (Serdžas Lo Džudičė).

„Jie sugebėjo pasiekti tai, ko niekada neleido miesto valdžia ir teismai - kad būtų pripažintas jų, kaip poros, kuri susituokė užsienyje, statusas“, - savo ruožtu sakė organizacijos „Equality Italia“ vadovas Aurelio Mancuso (Aurelijus Mankuzas).

„Gėjų centro“ atstovas spaudai Fabrizio Marrazzo (Fabricijus Maradzas) taip pat sveikino „revoliucinį įvykį, kuris nusipelno pozityvaus politinio atsako“ iš ministro pirmininko Matteo Renzi (Matėjo Rencio).

Italija yra viena iš kelių Europos valstybių, nepripažįstančių tos pačios lyties asmenų civilinių sąjungų ar santuokų.

Groseto teisėjas Claudio Boccini (Klaudijus Bočinis) nusprendė, kad miesto santuokų registre „nėra minima lytis“, todėl ši pora, dėl kurios kilo abejonių, turėtų būti į jį įtraukta.

Teisė į santuoką „įgijo naujų ir platesnių reikšmių, įskaitant santuoką tarp dviejų tos pačios lyties asmenų“, sakė teisėjas.

Ta pora, 68-erių ir 57 metų vyrai, kreipėsi į teismą, kai buvo atsisakyta užregistruoti jų santuoką, kuri buvo sudaryta 2012 metais Niujorke.

Vietos dienraštis „Il Tirreno“ šiuos vyrus įvardijo kaip architektą Giuseppe Chigiotti (Džuzepę Kidžotį) ir žurnalistą Stefano Bucci (Stefaną Bučį).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rim

Rim portretas
Saunuoliai !!! Lietuvai irgi atejo laikas priimti visas teises siems zmones, o jei ne, tai atimti teises is heteroseksualiu zmoniu visas teises ir tada bus visi lygus :)

turas

turas portretas
Oi, vemsiu...

vanga

vanga portretas
Ir ko jie vis tuos savo organus demonstruoja? Gal del ju nereikalingumo ar atrofijos? Ekshibicionizmas, daugiau nieko, gal dar - savo nepilnavertiskumo supratimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių