Į Kubą keleivius skraidins 10 JAV aviakompanijų

  • Teksto dydis:

Planuojama, kad „Alaska Airlines“, „American Airlines“, „Delta Air Lines“, „Frontier Airlines“, „JetBlue“, „Silver Airways“, „Southwest Airlines“, „Spirit Airlines“, „Sun Country“ ir „United Airlines“ per parą surengs iki 110 reisų, informuoja BBC.

Keleiviai į Kubą bus skraidinami iš Atlantos, Šarlotės, Fort Loderdeilo, Hiustono, Los Andželo, Majamio, Niuarko, Niujorko, Orlando ir Tampos.

Minėtos oro linijų bendrovė reguliarius skrydžius į Kubą privalo pradėti rengti per 90 dienų.

Reguliarius susisiekimas oro transportu tarp JAV ir Kubos buvo nutrauktas 1961 metais. Pirmasis komercinis skrydis po daugiau nei pusės amžiaus pertraukos buvo įvykdytas trečiadienį, kuomet iš Fort Loderdeilo į Kubos Santa Klaros miestą atskirdo aviakompanijos „JetBlue“ lėktuvas „Airbus A320“.

Dėl reguliarių skrydžių tarp JAV ir Kubos atnaujinimo šals sutarė dar pernai gruodį. Tai buvo vienas iš svarbiausių JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) žingsnių sunormalizuojant dvišalius santykius su Kuba.

Verta paminėti, kad istorikai nesutaria, kada tikrai įvyko paskutinis komercinis skrydžius iš JAV į Kubą. Oficialiai amerikiečių lėktuvams tūpti Kuboje Havana uždraudė 1962 metų spalį Karibų krizės metu. Tačiau JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) teigia, kad paskutinis komercinis reias į Kubą įvyko 1961 metais.


Šiame straipsnyje: KubaJAVaviakompanijoskeleiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių