Gajanos ir Venesuelos vadovai susitiko spręsti teritorinio ginčo

  • Teksto dydis:

Gajanos ir Venesuelos vadovai ketvirtadienį atvyko į Sent Vinsentą ir Grenadinus dalyvauti susitikime dėl seno teritorinio ginčo.

Abiejų šalių santykiai pašlijo po to, kai anksčiau šį mėnesį Venesuelos gyventojai referendume nubalsavo už dviejų trečdalių kaimyninės šalies teritorijos užėmimą.

Regioninių partnerių spaudžiami, Gajanos prezidentas Irfaanas Ali (Irfanas Ali) ir Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) susitarė susitikti Argailo tarptautiniame oro uoste rytinėje Karibų jūros dalyje esančioje Sent Vinsento saloje.

Susitikime taip pat dalyvaus Barbadoso, Dominikos bei Trinidado ir Tobago premjerai.

Pirmasis į susitikimą atvyko I. Ali, o netrukus pasirodė ir Venesuelos prezidentas.

Prieš susitikimą Sent Vinsento ir Grenadinų ministras pirmininkas Ralphas Gonsalvesas (Ralfas Gonsalvesas) pareiškė, kad tikisi daugiau diskusijų ateityje.

Susitikimo tikslas – sumažinti įtampą dėl Esekvibo – didelio regiono, kuriame gausu naftos ir kitų naudingųjų iškasenų. Į šį regioną, kuris sudaro didžiąją dalį Gajanos teritorijos, pretenduoja Venesuela.

Po referendumo Venesuela nurodė savo valstybinėms bendrovėms žvalgyti ir eksploatuoti naftą, dujas ir kitas iškasenas Esekvibe.

Po šio įvykio tiek Gajana, tiek Venesuela įvedė karo padėtį.

Kol kas neaišku, ar susitikimo metu pavyks pasiekti kokių nors susitarimų arba sušvelninti padėtį dėl ginčijamos teritorijos.

I. Ali ne kartą pareiškė, kad ginčą turėtų išspręsti Hagoje įsikūręs Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT).



NAUJAUSI KOMENTARAI

O man patinka , jei

O man patinka , jei  portretas
vadovai sėda prie derybų stalo ! Kalbėti ir derėtis reikia visada . Gaila , kad to nesuprato Ukrainos vadovai , buvo gi Minsko susitarimai ? Kas liko iš Ukrainos ? Karas yra blogis . Žmonės žūva .

Ramas

Ramas portretas
Venesuela draugiškai įkalbinėja Gajana prisijungti prie socializmo,o jei ne tai bus kaip Ukrainoje.

Tai, kad

Tai, kad portretas
kažką painiojat, kremliniai troliai; Venesuelos vadukai draugauja su putleriu ir jo kremlinių šaika;
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių