ES Gruzijoje stebės, kaip išvedama Rusijos kariuomenė

Šeštadienį pasibaigus dvi dienas trukusiam neformaliam ES šalių užsienio reikalų ministrų (Gymnich) susitikimui Avinjone, į Gruziją nuspręsta siųsti „atskirą misiją“, kuri padėtų stebėti Rusijos karinių padalinių išvedimą iš šios šalies.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernaras Kouchneris spaudos konferencijoje sakė, kad stebėtojai iš ES šalių bus išsiųsti į Gruziją padėti vykdyti misiją Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO). Šiuo metu Gruzijoje dirba 20 ESBO stebėtojų ir jų skaičius netrukus gali išaugti.

Ministrai taip pat pritarė finansinių donorų konferencijos sušaukimui, vizų režimo lengvatoms gruzinams bei išplėstai laisvos prekybos sutarčiai su Gruzija.

Europos Komisija paraginta parengti konkrečius siūlymus dėl bendradarbiavimo su Rusija visose srityse apribojimo.

Ministrai aptarė santykius su kitomis ES Rytų kaimynėmis, ypač akcentuodami Baltarusiją ir jos žingsnius demokratijos link. Rugpjūčio pabaigoje Minskas išlaisvino tris opozicijos atstovus, po to Varšuva pateikė pasiūlymą atšaukti ES taikomas sankcijas. Teigiamai buvo įvertintas ir Baltarusijos sprendimas nepripažinti separatistinių Pietų Osetijos ir Abchazijos



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių